L'artista Rafel G. Bianchi davant l'obra 'El col·leccionista absent, III' (2022), premi de Pintura 2022 de la Fundació Vila Casas
L'artista Rafel G. Bianchi davant l'obra 'El col·leccionista absent, III' (2022), premi de Pintura 2022 de la Fundació Vila Casas

Rafel G. Bianchi, premi de Pintura 2022 de la Fundació Vila Casas

ACN Barcelona - L'artista Rafel G. Bianchi (Olot, 1967) ha guanyat el premi de Pintura 2022 de la Fundació Vila Casas per l'obra 'El col·leccionista absent, III' (2022). El treball forma part d'una sèrie iniciada el 2015 en què l'artista pren com a punt de partida la primera versió del quadre 'El col·leccionista d'estampes' (1863) de Marià Fortuny. Bianchi recrea l'espai de l'obra del pintor reusenc i hi situa obres d'art contemporànies i personatges actuals per parlar del col·leccionisme i el concepte d'imitació en l'art. El premi està dotat amb 12.000 euros i passarà a ser propietat de la Fundació Vila Casas. L'artista guanyador durà a terme una exposició individual a Can Framis l'any 2023.

El veredicte del jurat -format per Gisela Chillida, Natàlia Chocarro, Marc Domènech, Conxita Oliver, Antonio Sagnier, Àlex Susanna i Antoni Vila Casas- s'ha fet públic aquest dilluns a Can Framis, a Barcelona, durant l'acte d'inauguració de l'exposició dels finalistes del premi.

La convocatòria va tancar amb un "rècord de participació" de 616 inscripcions, afirmen els organitzadors, xifra que, afegeixen, supera totes les edicions anteriors dels premis d'Escultura, Pintura i Fotografia. L'exposició de les 30 obres finalistes es podrà visitar a Can Framis fins al 18 de setembre.

Anar al contingut