Barcelona

Rafael Vallbona guanya el premi Nèstor Luján amb un "thriller" ambientat a la Barcelona d'entreguerres

L'escriptor Rafael Vallbona ha guanyat l'onzena edició del premi Nèstor Luján, que atorga l'editorial Columna, amb el "thriller" històric "Forasters", ambientat a la "convulsa" Barcelona d'entreguerres. Durant la presentació, Vallbona ha explicat que la novel·la comença a la Barcelona de la Primera Guerra Mundial, que substitueix París, que en aquell moment estava en guerra, com a punt de trobada de la "jet set" europea del moment.

Actualitzat

Un espia francès de nacionalitat alemanya, Rudolphe Lemoine, és el protagonista de la novel·la. Lemoine és un personatge real, que es va amagar a l'Alta Cerdanya, que comparteix espai a "Forasters" amb personatges inventats o d'altres d'històrics com "El Noi del Sucre" o el general Milans del Bosch. "Els personatges estan immersos en al convulsió de l'època, alguns com a protagonistes i altres com a patidors de manera anònima", ha explicat Vallbona.

Per l'escriptor, el període d'entreguerres és el moment en què la burgesia catalana comença a enriquir-se gràcies a la venda d'armes als dos bàndols del conflicte i, d'aquesta manera, deixa de ser "una burgesia provinciana" i passa a portar una vida d'"opulència". És per això que Vallbona creu que el final de la guerra va significar "el pitjor per a la indústria catalana", ja que per mantenir aquest nivell de vida van empitjorar les condicions de treball dels obrers.

Anar al contingut