Port Aventura el primer dia de la temporada, l'abril passat
Port Aventura el primer dia de la temporada, l'abril passat (ACN/Núria Torres/Mar Rovira)

Radiografia dels parcs temàtics: entre la recuperació i les queixes per l'IVA al 21%

La patronal que agrupa el gremi a Espanya es queixa que són els únics del sector turístic que paguen un IVA del 21% i reclamen que se'ls rebaixi fins al 10%

RedaccióActualitzat

Un dels reclams turístics típics de l'estiu són els parcs temàtics. Amb la pandèmia, el sector va tocar fons i ara espera arribar a la plena recuperació.

Diego Gracia, director general del Parc Warner de Madrid, és optimista: "Tot apunta que es milloraran les xifres del 2019, sobretot perquè tenim molta demanda retinguda dels dos últims anys."

Port Aventura confia que es podrà mantenir com un dels parcs més rendibles del sud d'Europa. Hi ha veus menys esperançades, que alerten que alguns parcs temàtics podrien acabar tancant.

La patronal que els agrupa es queixa que les administracions no els ajuden. Remarquen que són els únics del sector turístic que paguen el 21% d'IVA i continuen reclamant que sigui del 10%.

Guillermo Cruz, director d'Isla Mágica i president de l'Associació Espanyola de Parcs Temàtics: "Hi ha alguns parcs que passen veritables dificultats. No poden fer inversions i amb prou feines fan el manteniment."

Aquest reportatge fa una radiografia de la situació dels parcs temàtics a Espanya:

 

 

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut