Rabell: "Mas no està a l'alçada de l'emergència social que vivim"

El líder de CSQEP justifica la seva negativa a la candidatura de Mas i recorda que Catalunya "necessita un govern que rescati la ciutadania"

RedaccióActualitzat

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, comença la seva intervenció al debat d'investidura amb el vot negatiu a la candidatura a la presidència de Mas a la Generalitat. Rabell explica que "Mas no està a l'alçada de l'emergència social que viu Catalunya", ni dels desafiaments socials, nacionals i de regeneració. El líder de CSQEP assegura que Mas no pot fer front a la regeneració democràtica i tampoc el veu capaç de resoldre els casos de corrupció i d'afrontar l'encaix de Catalunya amb Espanya.

El líder de CSQEP assegura que "estem en una situació particularment complexa" i que "l'atmosfera és excepcional". Rabell assegura que "Catalunya necessita un govern que rescati la ciutadania", tot el contrari, segons ell, del que ha fet el govern de Mas.

També ha volgut aclarir, en la seva intervenció, que no tenen cap problema personal amb Mas però que no tenen tampoc "cap intenció de fer un càsting entre consellers de CDC" buscant un president.

El líder de CSQEP diu que CDC no pot ser reconduïda al capdavant de la Generalitat i al·lega que "en un país normal un partit així se'n va a l'oposició per una bona temporada".

Durant la seva intervenció al debat d'investidura Rabell també ha volgut recordar que el debat es produeix amb el rerefons d'un "gran patiment de les classes populars d'aquest país i el descrèdit de les institucions".

Mas: "La gent no es creu que les retallades siguin responsabilitat de la Generalitat de Catalunya"

A la rèplica, el candidat a la presidència recorda a Rabell que el seu grup sempre insisteix en la denúncia de les retallades però que quan es presenten a les eleccions no tenen èxit. Mas ha dit al president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot que la gent no es creu que les retallades siguin responsabilitat de la Generalitat de Catalunya.

El candidat de Junts pel Sí ha volgut aclarir que "tenim un problema de dèficit fiscal enorme continuat en el temps" i, segons ell, "això és el que limita la capacitat d'actuació pública" i és el "veritable problema de Catalunya".

Mas també ha retret a Rabell, durant la seva rèplica en la segona sessió del debat d'investidura, que "CSQEP no digui res quan el govern de Tsipras aplica retallades a Grècia, però critiquin tant les seves". I li ha etzibat que "els seus discursos no aguanten el més mínim examen de realitat".

Mas ha llançat aquesta pregunta a Lluís Rabell: "Oi que no tornarem a enganyar la gent com van fer amb la llei de la dependència?" I ha seguit reflexionant dient que "és molt fàcil crear lleis sense diners per complir-les" i que "després doni la cara un altre".

El candidat a la presidència ha volgut recordar a Rabell que durant aquest govern "hem posat en perill comoditats personals i polítiques" i que no els poden acusar, com ha fet Rabell, "de fer molt per tenir el poder". Segons Mas, el seu govern "se l'ha jugat molt en aquesta legislatura".

Mas no ha volgut acabar el seu torn de rèplica sense respondre que no hi ha conxorxa entre "CDC i i l'obra pública".

Lluís Rabell: "Cal seguir lluitant pel referèndum com va fer Escòcia"

El líder de CSQEP ha volgut reprendre el seu torn de paraula reivindicant l'èxit dels seus companys a Grècia: "A Grècia han guanyat dos cops els nostres companys" ja que Mas ha posat en dubte l'èxit dels discursos de CSQEP sobre les retallades. Rabell ha continuat explicant que "els petits pobles difícilment poden fer valer la seva sobirania nacional si no teixeixen fortes aliances amb els altres pobles" i ha insistit en la idea que "cal seguir lluitant pel referèndum, com va fer Escòcia".

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot retreu a Mas que "ahir ens deia que no vol especulació però avui defensa l'economia de casino", referint-se a BCN World.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut