Civil haitià treballant en l'edifici calcinat
Civil haitià treballant en l'edifici calcinat
Haití

Quinze nens moren en l'incendi d'un orfenat il·legal a Haití

El centre no tenia llicència per acollir menors ni electricitat i s'il·luminaven amb espelmes

RedaccióActualitzat

Quinze infants han mort en un incendi en un orfenat als afores de Port Príncep a Haití. Les primeres investigacions apunten que el foc ha estat provocat per espelmes. Els treballadors del centre han explicat que les utilitzaven perquè no disposaven d'electricitat.

Les flames han cremat completament l'orfenat, propietat d'una agrupació cristiana amb seu als Estats Units, que no tenia llicència per acollir menors. Al centre hi vivien 60 menors d'edat, que actualment esperen que les autoritats els proporcionin un nou allotjament.

El president d'Haití, Jovenel Moise, ha reaccionat per Twitter a la tragèdia poca estona després de saber-se els primers detalls.

Grup concentrat fora l'orfenat després de l'incendi
Grup concentrat fora de l'orfenat després de l'incendi (Reuters/Jeanty Junior Augustin)

El negoci i els abusos dels orfenats

La compra d'infants per part dels orfenats haitians genera un negoci basat en donacions externes. La majoria d'aportacions provenen d'institucions religioses nord-americanes, aquestes organitzacions donen més de 64 milions d'euros a l'any.

La fundació britànica Lumos Fundation informa que els infants orfes a Haití pateixen abusos sexuals i violència als centres i també són víctimes de traficants. El govern haitià només ha autoritzat 35 dels 754 orfenats que hi ha actualment en el país i els últims cinc anys ha tancat 160 d'aquestes institucions il·legals.

Els casos de violacions a Haití no són únicament originats pel tràfic humà. El govern d'Haití demanarà a les Nacions Unides accions contra les violacions perpetrades per agents de les forces de pacificació de l'ONU. També denuncia que treballadors de l'ONG Oxfam van contractar prostitutes a Haití poc després del terratrèmol del 2010.

 

 

 

 

 


.

 

ARXIVAT A:
MenorsONU
Anar al contingut