Bilbao

Quinze dirigents d'Eusko Alkartasuna a Guipúscoa se'n van i funden un nou partit

Quinze dirigents guipuscoans d'Eusko Alkartasuna han anunciat aquest dimarts que se'n van del partit i fundaran una nova formació política que es dirà Alkarbide. El partit nacionalista està en crisi interna des de la patacada que va tenir a les eleccions basques, en què van perdre sis diputats i es van quedar només amb un.

Actualitzat
Una quinzena de dirigents d'Eusko Alkartasuna (EA) a Guipúscoa, encapçalats pel president de la formació en aquesta província, Iñaki Galdos, han anunciat aquest dimarts que abandonen el partit per diferències "irreconciliables" amb la direcció nacional.

En un comunicat, els màxims dirigents guipuscoans d'EA recriminen a la direcció nacional del partit haver-los exclòs de decisions estratègiques i acusen la formació d'haver-se tornat "irreconeixible" per als seus votants. També critiquen "el constant declivi electoral" d'EA, que els ha dut "a una situació de gravetat extrema".

Els dirigents escindits han anunciat la creació d'una nova formació d'"àmbit nacional" que, sota la denominació d'Alkarbide, defensarà un projecte "abertzale, democràtic i socialdemòcrata" i respectarà "la línia fundacional que va donar origen a Eusko Alkartasuna".
Anar al contingut