Estan buscats per diferents jutjats nacionals i internacionals (Policia Nacional)

Quins són els deu fugitius més buscats d'Espanya? La policia demana ajuda per trobar-los

La Policia Nacional ha fet pública la identitat de deu individus acusats d'assassinat, agressions sexuals a menors, tràfic de drogues i robatoris amb violència, entre altres delictes

Redacció/AgènciesActualitzat

La Policia Nacional ha fet pública la identitat dels deu fugitius més buscats que podrien estar amagats a Espanya. Es tracta de persones acusades dels delictes amb les penes més greus.

Hi apareixen autors d'assassinats, agressions sexuals a menors, tràfic de drogues i robatoris amb violència, entre altres delictes.

A alguns d'ells fa més de deu anys que els busquen.

 

Demanen col·laboració ciutadana

La policia ha engegat una campanya per localitzar-los, ja que estan buscats per diferents jutjats nacionals i internacionals.

A la llista que han difós se'ls identifica amb el nom, la fotografia i una descripció física.

Les autoritats destaquen que la col·laboració ciutadana pot ser clau per trobar-los, motiu pel qual s'ha habilitat un correu electrònic (losmasbuscados@policia.es) perquè la ciutadania pugui aportar informació. També es pot aportar informació al telèfon 091.

A més, destaquen que les dades dels informadors seran completament confidencials.

 

Els deu més buscats

Aquests són els fugitius que estan en cerca i captura:


Gregorio Navas Hernández

Considerat molt perillós, té 37 anys i acumula cinc reclamacions judicials en vigor. La seva especialitat són els delictes contra el patrimoni i, especialment, el robatori de vehicles.

Fa 1,74, té els ulls foscos, el rostre clar i tatuatges al braç dret i la mà esquerra.


José Manuel Canela Vázquez

Té cinquanta anys, és conegut com a "Ferramache" i se'l considera un dels capos de la droga --concretament de l'haixix-- més important de la província de Huelva.

Se'l busca des de l'any 2013 i té un llarg historial de condemnes contra la salut pública.

Fa 1,73 metres, té la pell blanca, els ulls marrons i els cabells castanys i rapats, amb una marcada alopècia.


Segundo Cousido Vieites

Té 42 anys i fa d'1,80 m. Va ser condemnat en sentència ferma a una pena de 32 anys de presó per abusar de menors d'edat aprofitant-se de la seva condició de professor de religió.

El fugitiu tenia a càrrec seu a nombrosos menors, ja que organitzava diferents activitats i campaments.

Els fets pels quals se'l busca van passar el 2019, a la localitat de Cambados, a Pontevedra, durant unes jornades de pelegrinatge a Santiago de Compostel·la, a la Corunya.


Alberto Severo De Sousa Madureira

Té 53 anys i se'l busca des del març de l'any passat per un possible delicte d'homicidi a Sant Sadurní d'Anoia, a l'Alt Penedès.

Concretament, per la mort violenta de la seva parella, que va ser trobada al seu domicili, en un cas que encara s'està investigant.

És de complexió prima, pell blanca, cabells castanys i ulls marrons.


Jesús Heredia Iglesias

Té 46 anys i va ser condemnat a 15 anys de presó per un delicte d'assassinat i a un any de presó per tinença il·lícita d'armes.

Els fets van passar l'any 2009, en un bar de la localitat de Talavera de la Reina, a Toledo, quan el fugitiu i una altra persona van matar un home a qui van atacar amb un ganivet i van disparar en reiterades ocasions després d'una discussió en el local.


Jonathan Montoya Rendón

Té 39 anys i és un perillós sicari colombià buscat per un delicte d'assassinat amb traïdoria des del maig de l'any passat.

El 2009 el fugitiu va accedir a l'Hospital 12 de Octubre de Madrid, on, en cooperació amb altres persones, van matar el capo colombià Leónidas Vargas, que en aquell moment estava hospitalitzat.

Fa 1,86 m, té la pell blanca, és de complexió atlètica i tant els ulls com els cabells són negres.


Álvaro Pasquin Mora

Té 32 anys i està buscat des del 2020 per un delicte contra la llibertat sexual.

Fa 1,70 m, és de complexió prima, cabells foscos, pell blanca i ulls negres.

Crida l'atenció la gran quantitat de tatuatges que té: en tots dos costats, cames i avantbraços, així com una frase al pit que diu "La suerte está echada".


Domingos Manuel Pinto Coelho

Té 51 anys i està reclamat des de l'agost del 2023 per delictes continuats contra la llibertat sexual, concretament sobre la seva filla, del 2010 al 2018, quan era menor d'edat.

Fa 1,66 m, és de pell blanca i de complexió atlètica. Té els cabells canosos i els ulls marrons.


Baltasar Vilar Durán

També conegut com a "Saro", està condemnat a 45 anys de presó per delictes de tràfic de drogues. La seva especialitat és la conducció de planadors i se'l vincula amb el narcotràfic colombià.

Té 67 anys, pell blanca, cara allargada, ulls blaus i cabells de color castany i canosos. Fa 1,71 m i és de complexió prima. Crida l'atenció la grandària de les seves orelles i una nou prominent.


Marek Dawid Legiec

 

El reclamen les autoritats de Polònia per delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal, després d'adquirir grans quantitats de substàncies estupefaents.

Té 32 anys i és de complexió atlètica. Té els ulls marrons, una piga a la templa esquerra i tatuatges a les cames, el coll i els braços, amb un de destacat al colze que representa una tela d'aranya.

ARXIVAT A:
JudicialPolicialDroguesAgressió sexualPolicia Nacional
Anar al contingut