Quin exercici cal fer per cremar una barreta de xocolata? Proposen posar-ho a l'etiqueta
Una barra de xocolata negra (Alexander Stein / Pixabay)

Quant d'exercici cal per cremar una barreta de xocolata? Proposen posar-ho a l'etiqueta

Una recerca feta al Regne Unit afirma que aquest etiquetatge pot reduir la ingesta de 200 calories per persona i dia

RedaccióActualitzat

Les etiquetes dels aliments han de detallar el seu contingut nutricional: els greixos, els hidrats de carboni i les proteïnes, entre d'altres, i també les calories.

Ara un recerca feta al Regne Unit i publicada al Journal of Epidemiology and Community Health, proposa que s'hi inclogui també l'exercici físic necessari per cremar les calories de cada aliment que es compra.

Per exemple, que l'etiquetatge d'una barreta de xocolata amb llet de 229 calories, especifiqui que caldria caminar 42 minuts o córrer-ne 22 per consumir-les.


Fàcil d'implementar

L'han anomenat etiquetatge PACE –sigles d'"activitat física equivalent en calories" en anglès-, i els autors de la recerca consideren que seria fàcil d'implementar:

"És una estratègia senzilla que els fabricants poden incloure fàcilment en els envasos, i també en les etiquetes dels preus dels supermercats i fins i tot en els menús dels restaurants o en punts de venda de menjar ràpid."

"L'etiquetatge PACE mostra una promesa per reduir les calories dels menús escollits, i també les del menjar que es consumeix."


Fins a 200 calories menys

Aquesta "promesa" la basen en l'anàlisi de 14 assajos diferents: diuen que l'anàlisi demostra que els participants han menjat 65 calories menys per àpat.

Creuant aquestes dades amb els resultats d'altres tipus d'etiquetatge, han conclòs que el PACE podria aconseguir una reducció de 200 calories diàries per persona.

Això és perquè, a l'hora de decidir què comprem i què mengem, saber l'exercici necessari per cremar-ho ens fa decidir per aliments menys calòrics.

Gràfic utilitzat en un dels assajos fets al Regne Unit i recollits a l'estudi


Reduir l'obesitat

Aquest etiquetatge, combinat amb un augment d'exercici físic, pot ajudar a reduir l'obesitat en la població, i també les malalties associades que comporta.

Aquesta recerca dona raons a la Societat per la Salut Pública del Regne Unit, que ja havia reclamat que s'introdueixi aquest tipus d'etiquetatge.

ARXIVAT A:
Alimentació
Anar al contingut