Quin estiu preveuen aerolínies, hotels i agències de viatges? Una campanya de rècord turístic

Més vols i més reserves a hotels i agències de viatges fan preveure un estiu de rècord en un mercat turístic en el punt de mira de les crítiques

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto48

Cristina Herranz

Periodista de la secció d'Economia de TV3

@cherranz13
Actualitzat

El sector turístic català es prepara per a un estiu de rècord de visitants. Companyies aèries, hotels, allotjaments rurals i agències de viatges preveuen un volum superior de viatgers aquest estiu. Una temporada que arrenca aquest pont llarg de Sant Joan.

Segons algunes agències de treball temporal, la contractació aquest estiu creixerà entre un 10 i un 15%. Es necessiten cambrers, cuiners, monitors de lleure, comercials i dependents.
 


Del 21 al 25 de juny, l'aeroport del Prat operarà 5.124 vols d'entrada i sortida, 400 més que l'any passat. És una nova prova de foc per a les instal·lacions, a les portes d'un estiu que es preveu de rècord en el sector turístic.

En total, aquest estiu, l'aeroport disposa d'una cinquantena de rutes intercontinentals.


Les aerolínies busquen treballadors

Les aerolínies amplien plantilles i flotes d'avions per atendre una demanda creixent. És el cas de l'aerolínia Emirates, que cada mes fa jornades de portes obertes a Barcelona per reclutar tripulants de cabina.

Marian Farrel, responsable de selecció de tripulants de cabina d'Emirates, explica que "venim a Barcelona per buscar candidats a tripulants de cabina per a Emirates".

"Necessitem 5.000 tripulants aquest any. Hem vingut per buscar perfils amb el bon tracte que tenen aquí."

Les aerolínies asiàtiques afronten un estiu amb pràcticament totes les rutes recuperades amb Europa. Unes connexions que competiran amb la destinació Estats Units, que continua ampliant rutes a l'aeroport del Prat.

Antonio de Toro, cap de vendes de United Airlines Espanya, assenyala que "hi ha un interès molt alt de nord-americans per visitar Catalunya. Aquest estiu, es preveu un gran creixement de la demanda".

Un avió Emirates Airlines a l'aeroport del Prat
Un avió d'Emirates Airlines a l'aeroport del Prat (Emirates Airlines)

Vueling, la primera aerolínia del Prat, que aquest any celebra el seu vintè aniversari, afavoreix la connectivitat del Prat entre el curt i mitjà radi amb les rutes internacionals. Sandra Hors, directora de comunicació de Vueling, explica que preveuen "un boom de viatges, gràcies també a grans esdeveniments com la Copa Amèrica o els Jocs Olímpics de París".
 

Allotjaments hotelers i rurals amb ocupacions del 90%

Hotels i allotjaments rurals catalans preveuen també un bon estiu, amb ocupacions d'entre el 75 i 90%.

El director del Gremi d'Hotels de Barcelona, Jordi Clos, apunta que "l'ocupació aquest estiu vorejarà el 87%, molt similar als nivells prepandèmia".

"La celebració de la Copa Amèrica aquest estiu a Barcelona ens portarà un client internacional d'alt valor."

Els allotjaments rurals catalans també preveuen un bon estiu. Pel llarg pont de Sant Joan esperen una ocupació del 84% a la província de Barcelona i del 70% a la de Girona i la de Lleida. A les comarques de Tarragona, aquest cap de setmana l'ocupació vorejarà el 62%.

Un 15% més de reserves a les agències de viatges

Les agències de viatges preveuen que duri l'augment de demanda després de la covid i auguren un estiu de rècord. Ho ha explicat aquesta setmana la patronal Acave, l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades.

El seu president ha remarcat que un 50% de les agències asseguren que "augmentaran la xifra de negoci més d'un 15%".

També adverteix que "falta mà d'obra formada al sector, especialment en l'àmbit de la digitalització i en un context d'auge de la intel·ligència artificial, però també en el màrqueting i l'atenció al client".

Turistes al barri del Born de Barcelona
Turistes al barri del Born de Barcelona (iStock/arcady_31)

El president de la patronal de les agències de viatges ha manifestat la preocupació pel boom turístic: "Fa uns anys estàvem preocupats per la promoció del destí i ara hem d'estar-ho per la gestió".

Martí ha afirmat que s'ha de treballar per fer-lo "sostenible econòmicament i socialment".


On aniran els turistes?

Les principals destinacions de l'estat espanyol continuaran sent les de costa, amb les illes Balears i les Canàries al capdavant, i també Barcelona i Madrid.

També repunta l'interès pel nord d'Espanya, com Galícia, Astúries i Cantàbria, amb temperatures més fresques al juliol i l'agost.

Els atractius internacionals són la Xina, el Japó i el Vietnam, seguits dels Estats Units i Llatinoamèrica, com Costa Rica, el Brasil, Mèxic, República Dominicana o Cuba.

 

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut