Un moment de l'actuació de Jordi Busquets.
El músic Jordi Busquets va actuar en el primer concert del Curtcircuit.
Hospitalet de Llobregat

Quimi Portet i Jordi Busquets donen el tret de sortida al festival Curtcircuit

Aquest dissabte el concert de Quimi Portet i Jordi Busquets a la sala Oncle Jack, de l'Hospitalet de Llobregat, va donar el tret de sortida al nou festival Curtcircuit. El seu objectiu és promocionar les noves propostes de joves músics i les petites sales de concerts. Fins a finals d'any s'han programat una trentena de concerts.

redaccióActualitzat
La sala Oncle Jack, de l'Hospitalet de Llobregat, va acollir dissabte el primer concert del festival Curtcircuit, un festival que ha nascut arran de la caiguda de concerts en sales petites organitzat per l'Associació de Sales i Concerts de Catalunya, ASACC. Es tracta d'una iniciativa que permetrà veure grups consolidats al costat de bandes "emergents" o poc conegudes.

En el primer concert, Quimi Portet va apadrinar el seu guitarrista i amic Jordi Busquets. Així és com funciona aquest circuit de concerts: un músic reconegut i consolidat escull un artista debutant per compartir escenari i audiència en un ambient íntim. I és que les sales del festival tenen un aforament de 70 a 2.000 persones. A la sala Oncle Jack, per exemple, només hi caben 80 persones.

L'objectiu del "Curtcircuit", organitzat per l'ASACC, formada per 50 sales o clubs d'arreu de Catalunya, és promocionar les noves propostes de joves músics i les petites sales de concerts.

Algunes de les sales del Curtcircuit són El Depo, a l'Hospitalet de Llobregat, la Sala Clap, a Mataró, Stroika, a Manresa, La Mirona, a Salt, La [2] d'Apolo, Sala Monasterio o Be Cool, a Barcelona, Sala Zero, a Tarragona i Faktoria d'Arts, a Terrassa.

Les parelles d'artistes

En aquesta primera edició del festival hi ha programats una trentena d'actuacions per locals de tot el país de l'abril fins a desembre amb un cap de cartell consolidat i un grup més petit, escollit pels mateixos artistes acompanyants. El mes de juny es farà una petita aturada fins al mes d'octubre per compromisos dels artistes.

Albert Pla i José Domingo, Els Pets i Eduard Font i Raydbaum, Falsa Alarma i Matador Rockets, La Laia i Núria Graham i Lax'n Busto i Suit i El Petit de Cal Eril, Joan i Esperit! són algunes de les parelles que actuaran.

Els artistes més consolidats s'han avingut a participar en el festival pel seu objectiu encara que han hagut de rebaixar el caixet.
Anar al contingut