L'acte de presa de possessió de Quim Torra com a 131è president de la Generalitat (Reuters)
L'acte de presa de possessió de Quim Torra com a 131è president de la Generalitat (Reuters)
Barcelona

Quim Torra anunciarà el seu govern en les pròximes hores

El president de la Generalitat podria nomenar consellers que són a la presó o a l'estranger

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, té previst anunciar en les pròximes hores els noms dels nous consellers i firmar el decret de nomenament del nou govern.

Torra, que aquest dissabte té la intenció d'anar al Palau de la Generalitat a treballar, ho farà abans de la visita als polítics a la presó, que té previst fer dilluns, i quan fa dos dies de la seva presa de possessió.

El president Torra els volia visitar aquest divendres, abans de l'anunci del seu executiu, però no se li ha permès fins la setmana que ve per raons "organitzatives i logístiques".

Noticia relacionada: Artadi, Aragonès, Buch i El Homrani, entre els noms que més sonen del nou govern

ERC no vol restituir consellers cessats

El president estava a l'espera de tancar alguns noms, com, per exemple, el de Toni Comín, que vol repetir al capdavant de Salut, malgrat estar a Bèlgica.

Comín és l'únic conseller d'ERC que ha expressat la seva voluntat de ser restituït. De fet, a diferència de Junts per Catalunya, ERC no és partidària de restituir els consellers cessats pel 155.

Si finalment Comín no repetís, podria substituir-lo Joan Ignasi Elena, que va ser coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum.

Artadi, Aragonès, Rull, Turull i Puig

Segons les informacions que han anat sortint els últims dies, Elsa Artadi i Pere Aragonès podrien ser els consellers més destacats del govern; la primera, com a portaveu i responsable de Governació, i el segon, com a vicepresident encarregat d'Economia.

La intenció de JxCat de restituir membres del govern podria comportar que Josep Rull, Jordi Turull i Lluís Puig repetissin com a consellers.

En aquests casos, en què no podrien gestionar el dia a dia de les seves conselleries, els dos primers perquè són a la presó i el tercer perquè és a Bèlgica, podria haver-hi comissionats que s'encarregarien de la gestió diària.

Buch, El Homrani i Bargalló

Altres noms que es podrien incorporar al govern són el de l'exalcalde de Premià de Mar Miquel Buch, que es faria càrrec d'Interior en substitució de Joaquim Forn, tancat a Estremera i que ha renunciat a continuar.

Del Departament de Treball se'n podria fer càrrec el diputat d'ERC Chakir el Homrani. També Ensenyament cauria en aquesta legislatura en l'àmbit d'ERC, i se'n podrien encarregar Josep Bargalló, que ja va encapçalar aquesta conselleria durant el tripartit, o la diputada Mònica Palacín.

Els dos primers noms que es va confirmar com a conselleres del nou govern van ser els de les diputades al Congrés per ERC Ester Capella i Teresa Jordà, que està previst que es facin càrrec de Justícia i Agricultura, respectivament.

ARXIVAT A:
InvestiduraArticle 155Eleccions 21DProcés catalàQuim Torra
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut