Quim Torra, president de la Generalitat
Quim Torra, president de la Generalitat

Torra anirà a La Moncloa per parlar d'autodeterminació i escoltar la proposta de Sánchez

El president de la Generalitat ha titllat de lamentable el recurs que La Moncloa vol fer davant del TC a la moció del 9N

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat Quim Torra demana a Pedro Sánchez que els conflictes polítics es resolguin politicament, sense necessitat de portar-los davant la justícia. És la resposta de Torra a la impugnació que l'executiu espanyol vol fer a la moció del 9N aprovada dijous al Parlament. 

Tot i això, Torra ha afirmat que dilluns anirà a la reunió amb Sánchez amb la voluntat d'escoltar quina és la proposta que es fa des de La Moncloa i també, diu, per obrir la negociació.

"És una mala notícia la impugnació que va anunciar ahir el consell de ministres. Si estem davant d'un conflicte polític, per favor, que la política se substanciï i es debati fent política. Prou de judicialitzar la política, el debat que ha de tenir qualsevol país democràtic del món com el nostre, prou de judicialitzar el dret a l'autodeterminació de Catalunya."

Torra ha fet aquestes declaracions des de Sant Feliu de Guíxols, on ha volgut fer un homenatge al president Josep Irla, del qual ha dit que és un exemple per a tots els catalans del 2018. 

Quim Torra ha assegurat que no sap amb quin Pedro Sánchez es trobarà dilluns:

"És realment el Pedro Sánchez que vol iniciar un diàleg i una negociació amb el govern de Catalunya o som encara amb el PSOE que va aprovar l'article 155?"

Torra ha volgut deixar clar que, davant l'exepectativa generada per aquesta trobada amb el president del govern espanyol, anirà a parlar d'autodeterminació: 

"Nosaltres anem a parlar del debat que hi ha a Catalunya, que és el debat sobre com exercim el nostre dret a l'autodeterminació. Partim del mandat del referèndum de l'1-O i de la declaració del 27-O."

El president de la Generalitat ha afirmat que dilluns es trobarà amb Sánchez per saber quina és la resposta del govern espanyol a la petició del poble de Catalunya al dret d'autodeterminació. 

 

 

 

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés catalàPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut