Quim Torra i Carmen Calvo, durant l'acte de Pimec (ACN)
Quim Torra i Carmen Calvo, durant l'acte de Pimec (ACN)
Barcelona

Quim Torra a Carmen Calvo: "Voldríem poder decidir què volem ser"

Torra reclama el corredor mediterrani al 100% operatiu en un acte de Pimec a Barcelona amb la presència de la vicepresidenta del govern espanyol

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol ha estat la nit passada a Barcelona. A la 31a edició dels Premis de la Petita i Mitjana Empresa, Pimec, Carmen Calvo ha coincidit amb el president de la Generalitat, Quim Torra, que ha defensat les bones xifres de l'economia catalana durant l'últim any. I ha demanat, entre altres coses, un corredor mediterrani al 100% operatiu al més aviat possible.

"Voldríem que el corredor mediterrani estigués ja, ara, en funcionament, com se'ns ha promès tantes vegades, i que no perdéssim inversions empresarials per no haver-lo tingut. Voldríem poder acabar amb la gestió centralitzada de ports i aeroports. Voldríem tenir capacitat per millorar plenament la fiscalitat empresarial. Voldríem poder decidir què volem ser (···) No anem contra ningú i portarem sempre al nostre costat la bandera del diàleg."

 

En aquest acte al Museu Nacional d'Art de Catalunya, Carme Calvo ha mostrat el compromís del govern de l'Estat per eixugar a Catalunya una part del dèficit històric en infraestructures. En el seu discurs, la ministra ha defensat que l'executiu de Pedro Sánchez està donant senyals solvents del seu compromís inversor a Catalunya.

"Ens volem comprometre amb Catalunya en el compliment estatutari de la seva disposició addicional tercera, que suposa per a Catalunya recursos que necessita. Però també necessitem que des de Catalunya, tots, totes, en la lleialtat institucional, en la coresponsabilitat lleial del govern, siguem capaços d'entendre que finalment en la política el que importa són els problemes dels ciutadans i de les ciutadanes."

 

I parlant de gestos, l'organitzador de l'acte, el president de Pimec, Josep González, demanava això a la ministra Calvo:

"Creiem que ja és l'hora de derogar el decret que va facilitar el trasllat de seus socials. És una qüestió més simbòlica que efectiva, però avui els simbolismes compten."

 

ARXIVAT A:
Quim TorraPedro Sánchez
Anar al contingut