Quim Arrufat, l'any 2017, quan encara militava a la CUP (ACN/Maria Belmez)
Quim Arrufat, l'any 2017, quan encara militava a la CUP (ACN/Maria Belmez)

Quim Arrufat denuncia la CUP i el diari Ara per les acusacions d'agressió sexual

La CUP afirma que no entén la decisió d'Arrufat i posa la demanda a mans del seu equip jurídic

Quim Arrufat ha denunciat la CUP, el diari Ara i el periodista Albert Llimós arran de la informació que havia marxat del partit amb una denúncia d'agressió sexual i una altra per abús.

En un comunicat signat pel seu advocat, Arrufat qualifica de "falses acusacions públiques i sense cap mena de fonament" la notícia publicada al diari l'octubre del 2020. Diu que li ha "causat greus perjudicis morals, laborals, socials i econòmics".

La demanda, interposada pel lletrat Xavier Iniesta el 5 de maig, ha estat admesa a tràmit per un jutjat de Vilanova i la Geltrú. L'advocat assegura que l'únic interès és "restaurar" l'honor d' Arrufat i per això demanen una indemnització simbòlica d'1 euro.

A banda del diari i el periodista que van publicar la notícia, Arrufat també denuncia la seva antiga formació pel comunicat publicat arran dels fets. L'exdiputat lamenta que la CUP no hagi respost les peticions formulades ni de forma pública ni privada.

Arrufat durant una roda de premsa quan era portaveu del Secretariat Nacional de la CUP
Arrufat durant una roda de premsa quan era portaveu del Secretariat Nacional de la CUP (ACN/Núria Julià)

 
La CUP "no entén" la denúncia

La CUP afirma que no entén la decisió d'Arrufat i l'atribueix al perjudici causat pel "soroll mediàtic". Fonts del partit han dit a TV3 que el seu equip jurídic avaluarà la denúncia de l'exdiputat.

L'octubre del 2020, el diari Ara va publicar que Arrufat va marxar de la CUP amb dues denúncies internes per casos d'abusos sexuals. La CUP va confirmar-ho i va explicar que Arrufat es trobava enmig d'un procés de gestió d'agressions masclistes quan va abandonar la militància. Mesos abans, l'exdiputat cupaire havia revelat a VilaWeb que ja no formava part del partit.

Després de la notícia al diari Ara, Arrufat va dir en un primer moment que les acusacions que li atribuïen no eren certes. Dies més tard, va dir en un vídeo que tot era una "enorme confusió" causada per una conversa telefònica en què algú de la CUP va entendre que l'"amenaçava per la seva feina".

 

ARXIVAT A:
CUPAgressió sexual
Anar al contingut