Qui va notificar la sentència als presos independentistes?

Entre els funcionaris judicials encarregats de fer-ho, n'hi havia dos que es van fer populars durant el judici

Marta ViladotActualitzat

Els encarregats de portar en mà la sentència als presos independentistes van ser funcionaris judicials. En alguns casos, fins i tot, protagonistes en el judici. No tots els condemnats, però, la van rebre personalment.

Quan Marchena va arribar al Suprem dilluns, feia hores que la sentència viatjava cap a les presons.

El viatge va començar a la una de la matinada. Hi van anar en cotxe i acompanyats d'escorta. I qui van ser aquests funcionaris? A Lledoners hi va anar el famós Paco. Encarregat de la part informàtica, Marchena el va convertir en un dels protagonistes del judici.

 

La notificació no va ser personal en tots els casos. Jordi Sànchez va rebre la notícia sol a la cel·la i per televisió. El seu advocat, Jordi Pina, va explicar després que Sànchez havia expressat el seu malestar a Paco per haver sabut la condemna a través dels mitjans de televisió.

En el cas de Carme Forcadell, la sentència l'hi va portar la Piedad, també molt coneguda per als habituals del judici. Era qui acompanyava els testimonis quan entraven i sortien de la sala, i també qui tenia controlat el públic.

 

 

I, en el cas de Dolors Bassa, no recorden que fos cap dels funcionaris més coneguts, però sí que la sentència va arribar massa d'hora. A la seva germana, Montse Bassa, la notícia la va agafar de viatge cap a la presó de Puig de les Basses, a Figueres.

"Anava amb cotxe, havia sentit a les notícies que la sentència arribaria al migdia, cap a les 12, i anava tranquil·la. I me n'he assabentat per la ràdio. I ha sigut mot dur perquè estava conduint..."

ARXIVAT A:
Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut