Agència Tributària de Catalunya
Agència Tributària de Catalunya

Qui són les persones i empreses que més diners deuen a la hisenda catalana

El deute total acumulat pels integrants de la llista publicada per l'Agència Tributària de Catalunya ascendeix a gairebé 15 milions d'euros

Tres persones físiques i sis empreses encapçalen els nou primers llocs de la Llista de deutors de l'Agència Tributària de Catalunya. Es tracta d'un document que conté els noms d'aquells individus o persones jurídiques que més deute i sancions tributàries han contret amb l'administració i la suma del qual supera el milió d'euros.

La llista l'encapçala l'empresa Moramar SA, dedicada al sector del bingo amb 3,27 milions d'euros de deute. Des del desembre de 2011, Moramar es troba en mans de Josep Arpa Méndez.

Segueix amb 2,24 milions d'euros de deute Carmen Elena Blázquez del Pozo, una empresària del sector immobiliari que fins a l'any 2017 figurava com a administradora única de l'empresa Promotora Viladrau SL i que va alternar càrrecs a Bicatal 2 SL.

Aquesta empresària ja va aparèixer entre els cinc primers llocs de la llista de deutors de l'Agència Tributària espanyola l'any 2019 amb un deute de 10,12 milions d'euros.

En tercer lloc hi ha una empresa dedicada a les màquines recreatives, Recreativos Caballero SL, establerta a Premià de Dalt. El seu deute ascendeix als 1,64 milions d'euros.

Ibupe Rehabilitació SA, amb 1,56 milions, està dirigida per Antonio López Bosch, un jurista que fa 33 anys ja va estar implicat en una estafa a la Generalitat.

En cinquena posició hi ha Nancy Janneth Suárez Cáceres, propietària d'un locutori a Barcelona. Suárez deu 1,48 milions d'euros en tributs.

Després d'aquesta particular hi ha Nozar SA, amb 1,33 milions d'euros, una empresa immobiliària que havia estat propietària de l'estació d'esquí Boí Taüll. Aquesta companyia va ser rescatada per la Generalitat a principis d'any.

A Nozar la segueix amb 1,16 milions d'euros Natividad Casanova Solanes, administradora única a les empreses amb seu a Lleida Amadeo Roig SA i Porcarn SA, dedicades al sector alimentari.

En vuitè lloc hi ha Hato Verde Golf SL, propietat de la família Ramos Guardiola, amb 1,05 milions d'euros.

I en novè i últim lloc, amb 1,03 milions d'euros, hi ha Comunitat d'Aigües SL, una empresa dedicada a la captació, depuració i distribució d'aigua que ja va notificar la seva fallida l'any 2016.

La llei general tributària estableix que aquesta llista de deutors s'ha de publicar de forma periòdica.

ARXIVAT A:
Hisenda catalana
Anar al contingut