Qui són i què volen estudiar els que han tret la nota més alta de la selectivitat

Són set, cinc noies i dos nois, i han tret un 9,9 sobre 10 a les PAU

RedaccióActualitzat

Imad Benhessou és un dels set estudiants que, amb un 9,90, ha tret la nota més alta a la selectivitat a Catalunya.

Ha estudiat a l'Institut Lauro de les Franqueses del Vallès i assegura que els dos cursos de batxillerat amb la pandèmia "han estat molt durs".

Però se n'ha sortit, i amb nota. Els seus professors diuen que és un alumne de 10, tot i que ell afirma que treure aquesta nota a les PAU "no ho esperava".

Vol estudiar Medicina a la UB, concretament vol ser neuròleg. Diu que ho té clar de fa temps. "Sempre m'ha encuriosit moltíssim el cos humà i la ment. I em sembla fascinant estudiar una cosa que em permeti saber una mica més de nosaltres mateixos."

Fill d'una família immigrant, l'Imad considera que la seva és "una història de superació". Explica que el seu èxit a la selectivitat es deu a la constància i l'organització, però també gràcies a L'esport, que assegura que "ajuda a desconnectar".
 

"Sempre m'han agradat les mates"

La Teresa Velasco ha fet batxillerat a l'Institut els Panells d'Artesa de Segre. Diu que estudiar en un centre petit i el suport de la família i els amics han estat punts forts per sortir-se'n amb nota.

Explica que des dels 6 anys que vol estudiar Matemàtiques. Ara vol fer el doble grau de Matemàtiques i Enginyeria de Dades a la UPC.

Però el que realment li agrada, diu, és la divulgació científica: "per encomanar als altres la passió que tinc per les matemàtiques i la física."

La Teresa juga a bàsquet, fa ràdio i toca el piano i la guitarra, aficions que l'ajuden, diu, a desconnectar dels estudis.


"M'agrada la llengua gràcies a la professora d'ESO"

La Frida Fernández desconnecta tocant el trombó, la guitarra i el piano. I el que vol estudiar és Llengua i Literatura espanyola. Ha estudiat a l'Institut Julio Antonio de Móra d'Ebre: "Gràcies a la professora que vaig tenir a l'ESO m'agrada molt la llengua i aquest curs també m'he interessat molt per la literatura".

Ara el que desitja, però, és descansar d'un batxillerat i una selectivitat que, sumats a la pandèmia, li han exhaurit totes les forces.


Eloi Sabater vol fer Medicina o Biomedicina

L'Eloi Sabater juga a handbol i ha estat el que ha tret la nota més alta a les comarques gironines. És de la Pera, al Baix Empordà, i ha fet el batxillerat a l'institut de la Bisbal, però d'on té més bons records és de l'escola rural on va fer la primària: "Érem 6 alumnes en acabar sisè", recorda.

Encara no té clar si farà Medicina o Biomedicina. "Sempre m'ha agradat l'àmbit biosanitari. Però no sabia ben bé quina carrera." Tampoc no ha decidit si estudiarà a Girona o a Barcelona

El que sí que té clar és que a l'estiu treballarà de cambrer per poder afrontar les despeses d'estudiar lluny de casa.


Dues estudiants científiques i tecnològiques

Una altra de les alumnes que ha aconseguit un 9,90 és la Mireia Raventós. Ha estudiat al centre concertat Sant Josep-Sant Sadurní de Vilafranca del Penedès, on va aconseguir una nota mitjana de 10 en el batxillerat científic i tecnològic.

A pesar que li "encanten" les matemàtiques, vol estudiar Física a la Universitat de Barcelona perquè la física, diu, "explica les matemàtiques que ja estan en la naturalesa".

Sobre la falta de les noies en les matèries científiques i tecnològiques, assegura que "cada vegada hi ha més alumnes", tot i que a classe de tecnologia eren "només 3 noies i ells, gairebé 15".

Com la Mireia, la Laura Solà també ha estudiat el batxillerat científic i tecnològic. Ho ha fet l centre concertat Mare de Déu de la Salut de Sabadell. També ha aconseguit una nota de 10. Els curs que ve vol fer un grau de Ciència i Enginyeria de Dades a la Universitat Politècnica de Catalunya.

ARXIVAT A:
Educació Universitat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut