Moscou

Qui són els cors de l'Exèrcit Roig?

RedaccióActualitzat

A l'avió sinistrat al mar Negre, hi viatjava el conjunt de Cors i Danses de l'Exèrcit Rus Aleksàndrov, més conegut com l'Exèrcit Roig.  

Entre les víctimes de l'accident hi ha 64 membres d'aquest cor masculí, que consta també d'orquestra i de grup de dansa. Especialitzats en música folklòrica rusa, el seu repertori també inclou cants militars, música popular i, fins i tot, himnes eclesiàstics.

Molt conegut a tot Rússia, el cor Aleksàndrov anava a la base aèria russa de Latakia, a Síria, per amenitzar el Cap d'Any als soldats desplaçats.

 

 

El cor Aleksàndrov ha estat distingit diverses vegades amb l'Orde de la Bandera Roja i amb l'Estrella Roja,màximes distincions de l'exèrcit rus.

El cor Aleksàndrov es va crear l'any 1928 per aixecar la moral a les tropes i la seva primera actuació va ser el 12 d'octubre, sota la direcció d'Aleksandr Aleksàndrov, un jove professor de música del conservatori de Moscou. El seu creador va ser l'autor de l'himne nacional de la Unió Soviètica.

 

Molt apreciats a Rússia, el cor Aleksàndrov ha interpretat música tradicional i folklòrica d'altres països, com aquesta jota aragonesa que s'ha convertit en un fenomen viral a YouTube: 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut