La imatge que s'ha fet viral i que ha inspirat molts mems (Marc Asensio)

Qui hi ha darrere la foto de la dona que crida a la plaça Sant Jaume convertida en mem

El fotoperiodista Marc Asensio és l'autor de la foto i, a través d'un nebot, ha sabut que la senyora té família independentista

Sílvia MateuActualitzat

Diumenge passat, 12 de novembre, coincidien dues manifestacions a la plaça de Sant Jaume de Barcelona: la primera contra les subvencions públiques de les festes amb bous, convocada per l'organització AnimaNaturalis, i la segona contra l'amnistia pactada entre el PSOE i els partits independentistes, convocada per la plataforma Catalunya Suma.

En aquesta coincidència, el fotoperiodista Marc Asensio va veure una oportunitat d'aconseguir bones imatges i queda clar que no es va equivocar, perquè ell és l'autor de la fotografia de la senyora que crida, fora de si, embolicada en la bandera espanyola i que ha triomfat en tota mena de mems.

"Hi havia una hora d'impàs entre les dues manifestacions, que podien donar alguna imatge curiosa i es va donar", ha explicat Marc Asensio en una entrevista al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, on s'ha declarat "sorprès" de l'èxit de la foto i ha confessat que no el va preveure: 

"Jo la vaig publicar dins d'un díptic, amb una imatge de cada manifestació. Després vaig passar una hora o més sense consultar el mòbil i, quan el vaig obrir, no em podia creure la repercussió que estava tenint"

 


Família independentista

Marc Asensio també ha explicat a l'entrevista a Catalunya Ràdio que va poder contactar amb el nebot de la senyora a partir d'un comentari que va publicar a Twitter. 

"Després de tot el rebombori, vaig voler parlar amb ell per comentar-li com havia anat tot i que no es pensés que havia fet la imatge per fer-ne burla, però ell em va felicitar per la foto i això em va alleugerir", ha dit l'autor de la fotografia.

El nebot és Jaume Invers, que ha explicat a les xarxes que no té contacte amb la seva tieta i que la família està ideològicament molt allunyada d'ella, cosa que Asensio ha qualificat de "barreja plenament normal i sana".
 


Drets d'imatge

Marc Asensio té 22 anys i només fa dos mesos que s'ha fet autònom com a fotògraf freelance, un interès que va desenvolupar quan es va acabar el confinament per la covid.

Sobre els drets de la imatge, ha dit que, al començament el va preocupar molt veure com era d'"incontrolable" l'ús que se'n feia, però distingeix el que en puguin fer els particulars o els professionals: "perseguiré els mitjans que em roben la foto perquè saben què és la informació", ha dit. També ha demanat que se l'informi si algú ho detecta.

En paral·lel hi ha també el debat sobre les creacions que s'han fet en forma de mems:
 


Aquests són alguns dels mems que s'han fet virals aquesta setmana:

 

 

 

 

 

@tuintrusofavorito069 La abuela gritona vuelve 😂 #fyp #humor #humortiktok #amnistia #pp #puigdemont #psoe #vox #politica #parati #manifestacion #fypシ #politica #España ♬ sonido original - tuintrusofavorito0069

 

@luisangelcarreto TODO EL MUNDO ESTA MAÑANA 😦😆🤣 #señoraquegrita #orugrita #losspimson #amnistia #manifestacion #españa #cringe #humor #foryoupage ♬ sonido original - Lu
ARXIVAT A:
Viral Xarxes socials
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut