Qui hi ha darrere de @CoronaVid19? Una història d'ironia i èxit anti-Covid a Twitter

El boom del perfil a Twitter va agafar l'autor desprevingut i vol preservar l'anonimat

Agustí FornéActualitzat

Tenir gairebé un milió de seguidors a Twitter només està a l'abast d'una estrella de la música,  d'un esportista d'elit o d'un tuiter de moda. Es el cas de @CoronaVid19. En poc més d'un any i mig, aquest compte s'ha convertit en un dels més populars a la xarxa. Segueix amb ironia i sarcasme l'actualitat de la Pandèmia. "Va néixer per impuls -ens explica el seu creador-. Em vaig plantejar per què un virus no pot explicar en primera persona el que està passant?"

Dit i fet.  Al darrera hi ha Mario de Diego. El boom del compte el va agafar desprevingut i vol preservar l'anonimat. Va naixer a Madrid, te 38 anys i viu i treballa a Castelldefels. Fins aquí el que vol que se sàpiga de la seva vida privada.


No vol frivolitzar

La primera pregunta que sempre li fan es: es pot frivolitzar amb el Coronavirus? I la seva resposta es que no, ni ho pretén.

"La meva intenció es informar de com estan les coses. I soc molt rigorós amb tot el que dic, però sense renunciar a l'humor". Ha rebut amenaces, però també missatges de gent que, tot i haver patit la malaltia de prop, "em felicita perquè he estat per ells una teràpia. Una manera de afrontar una situació molt difícil amb optimisme."


El perfil ha anat canviant. Va començar piulant amb absoluta llibertat, però quan es va decretar la situació d'alarma les coses van canviar . "Em vaig adonar que la situació era molt greu, que tenia moltíssims seguidors i que havia d'anar amb molt de compte amb el que publicava"


@CoronaVid19 a la universitat

La universitat s'ha interessat per aquest fenomen social. El professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat Oberta de Catalunya Antoni Roig l'estudia. "Un èxit així no es planifica. En Mario ha creat @CoronaVid19 en el lloc adient i en el moment adient". Pel professor Roig, hi ha molts comptes de Twitter que arrosseguen molts seguidors, però "el que fa únic aquest és que és el mateix virus, que ens ho està fent passar molt malament, parla en primera persona" I un altre aspecte que en destaca és que "amb sentit de l'humor està reforçant les recomanacions oficials".

Mario diu que amb Twitter no treu un euro, però li estan arribant ofertes de tot tipus. De moment, l'única oferta concreta va ser escriure un llibre: "Com acabar sigilosament amb la humanitat". Una mena d'història sobre com les pandèmies més letals han intentat acabar amb la Terra. I ho fa amb les mateixes malalties, com la grip espanyola, la pesta negra o la sida interactuant irònicament en primera persona.


I quan s'acabi la pandèmia, què?

Tard o d'hora, la pandèmia s'acabarà. Que passarà amb @CoronaVid19? Ni en Mario ho sap. "Com un virus, el conte pot mutar i continuar fent piulades amb un altre personatge. O pot seguir fent de Coronavirus canviant el discurs." Tampoc sap si acceptarà alguna de les múltiples propostes que li han fet per convertir-se en "comunity manager" d'una gran empresa, o guionista d'un programa de televisió de moda, o portar el seu personatge al teatre...

ARXIVAT A:
Xarxes socials Coronavirus Covid-19Viral
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut