Barcelona

Qui és Rupert Murdoch?

Keith Rupert Murdoch va néixer l'11 de març del 1931 a Melbourne, Austràlia. Actualment està nacionalitzat als Estats Units i és el director i principal accionista de la News Corporation, entitat que engloba, entre d'altres, els diaris "The Sun" i "The Times" i les cadenes via satèl lit Fox i Sky. News Corporation està considerada la corporació de mitjans de comunicació més gran i influent del món. Murdoch destaca per les seves tendències polítiques conservadores. Segons "Forbes" és la 13a persona més poderosa del món i la 117a més rica. Ha donat suport polític a Tony Blair i a Margaret Thatcher, així com a Ronald Reagan i George Bush. L'expresident espanyol José María Aznar figura com a assessor en el consell d'administració de News Corp.

Actualitzat
Keith Rupert Murdoch va néixer l'11 de març del 1931 a Melbourne, Austràlia. El 1985 es va nacionalitzar nord-americà. Els seus pares eren Keith Murdoch -periodista i confident del primer ministre d'Austràlia Billy Hughes durant la Primera Guerra Mundial- i Elisabeth Greene, provinent d'una família de classe alta. Rupert es va formar a la Geelong Grammar School de Victoria i després al Worcester College d'Oxford.

Es va casar tres vegades: el 1956 amb Patricia Booker, amb qui té una filla, Prudence, i de qui es va separar el 1967. Aquest mateix any es va casar amb la seva empleada Anna Torv, amb la qual va tenir tres fills: Elisabeth, Lachlan i James. Després de divorciar-se de Torv el 1998, un any més  tard va contreure matrimoni amb la periodista xinesa Wendi Deng, amb qui va tenir dues filles: Grace i Chloe.
 
Magnat de la premsa

Després de la mort del seu pare, el 1952, amb 20 anys es va posar al capdavant del diari "Adelaide News" i del dominical "Sunday Mail", propietat de la seva família. Va ser a partir d'aquí que va aconseguir formar l'imperi News Corporation.

Avui té televisions, diaris, revistes, editorials i portals d'internet per tot el planeta. Rupert Murdoch és propietari dels estudis de cinema 20th Century Fox des del 1986. Té els estudis cinematogràfics Fox a Austràlia i als Estats Units i és el propietari del canal de notícies nord-americà Fox News.

La construcció del seu imperi va començar a Austràlia, quan es va associar amb l'empresa de Lloyd Dumas, propietari de l'"Advertiser". Més tard, es va interessar pel món de la televisió i el 1958 va aconseguir l'explotació del Canal 9 d'Adelaida, cosa que li va permetre comprar psoteriorment el "Sunday Times" de Perth, a Austràlia Occidental.

Vint anys després va fer el salt a Europa. Al Regne Unit, el 1981, va comprar Times Newspapers Limited, grup propietari d'entre d'altres de "The Times" i "The Sunday Times". A Londres va adquirir també "Today" i els sensacionalistes "The Sun" i "News of the World", a més de diversos diaris regionals, revistes i el canal per satèl·lit Sky.

El 1988 va adquirir el 20% del capital del grup Pearson, propietari de "Financial Times", va comprar la meitat de "The Economist" i va obtenir el 14% de Reuters, encara que va vendre la seva participació el mateix 1988. El maig de 1990, es va produir l'acord de fusió de la seva televisió per satèl·lit amb la British Satellite Broadcasting i es va quedar el 50% de l'empresa resultant, BSkyB.

A Austràlia va fundar "The Australian", el primer diari de tirada nacional del país, i a més és propietari del "Daily Telegraph", el "Sunday Telegraph", el "Daily Mirror" i el "Sunday Sun", entre molts d'altres.
Anar al contingut