Jordi Sànchez
Jordi Sànchez
Barcelona

Qui és Jordi Sànchez, nou president de l'ANC

Actualitzat

Jordi Sànchez i Picanyol, nascut a Barcelona el 1964. Es va llicenciar en Ciències Polítiques el 1991 a la Universitat Autònoma de Barcelona i després va fer un màster a la mateixa universitat.

Forjat en l'activisme social, va ser dirigent i portaveu, al costat d'Àngel Colom, de la històrica Crida a la Solidaritat, des del 1983 fins a la seva dissolució, el juny del 1993.

Vinculat durant molts anys a Iniciativa per Catalunya Verds, entre els anys 1996 i 2004 va ser conseller de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, i també l'any 96 va ser nomenat director adjunt de la Fundació Jaume Bofill, fins al 2001, any en què va assumir-ne la direcció. El 2010 va abandonar-la per incorporar-se com a adjunt del síndic de greuges de Catalunya, Rafel Ribó, exlíder dels ecosocialistes.

A banda de col·laborar periòdicament com a analista en temes socials i polítics en diversos mitjans de comunicació del país, ha coordinat la redacció del Pacte Nacional per l'Educació i una part del Pacte Nacional per la Immigració.

Anar al contingut