Querella pionera per difondre un vídeo fals de menors migrants: demanen 2 anys de presó

La Fiscalia de Delictes d'Odi també demana més de 6.000 euros de multa a la dona que suposadament va publicar les imatges a Twitter amb un missatge enganyós

RedaccióActualitzat

Fins a dos anys de presó i una multa de gairebé 6.500 euros. És el que demana la Fiscalia de Delictes d'Odi en la querella pionera presentada contra a la dona acusada de difondre un vídeo que suposadament mostrava uns menors no acompanyats actuant de manera violenta a classe.

A les imatges es veu uns alumnes cridant i llançant papers a la professora, i també tombant taules i cadires de l'aula.

La dona les va difondre des del seu compte de Twitter el juny del 2019, juntament amb aquest missatge: "T'envio un vídeo d'un centre educatiu per als emigrants menors d'edat que entren il·legalment a Espanya. Et prego que el difonguis perquè Espanya sàpiga d'una vegada com ens agraeixen que els acollim."

En realitat, però, les imatges corresponen a un incident ocorregut en un centre educatiu del Brasil i no tenia cap relació amb menors migrants acollits a Espanya.

En el seu escrit, el fiscal de delictes d'odi de Barcelona, Miguel Ángel Aguilar, que ja va anunciar que presentaria querella fa un any i mig, acusa la dona d'actuar "amb manifest menyspreu a la veritat i de forma massiva i indiscriminada", amb la finalitat de "despertar, potenciar o augmentar entre la població prejudicis i estereotips contra aquest col·lectiu de persones, especialment vulnerables".

Per tot plegat, Aguilar considera que els fets són constitutius de delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, per motius de discriminació relacionats amb l'origen nacional, amb l'agreujant de donar-ne difusió "massiva" a través d'internet.

ARXIVAT A:
Delicte d'odi
Anar al contingut