Moment en què un agent dels Mossos fa una descàrrega elèctrica per reduir una noia
Moment en què un agent dels Mossos fa una descàrrega elèctrica per reduir la noia
Sabadell

Querella contra l'agent que va reduir una jove amb una pistola Taser a Sabadell

Alerta Solidària denunciarà el mosso que li va fer tres descàrregues i l'acusarà d'un delicte de tracte denigrant i vexacions

RedaccióActualitzat

Alerta Solidària presentarà els pròxims dies una querella contra el mosso d'esquadra que el 25 de novembre va reduir una noia davant del CAP de Sabadell mitjançant tres descàrregues d'una pistola Taser.

Eva Pous, advocada d'Alerta Solidària, ha explicat en roda de premsa davant l'Ajuntament de Sabadell que després de valorar els fets amb la jove, presentaran la denúncia com a mínim per tracte denigrant i vexacions. No descarten afegir-hi altres delictes.
 

"Creiem que va ser una actuació totalment desproporcionada."

 

Pous ha lamentat que no s'hagin depurat responsabilitats i que el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, hagi defensat l'actuació.
 

Moment en què un agent dels Mossos efectua una descàrrega elèctrica per reduir una noia
Moment en què un agent dels Mossos efectua una descàrrega elèctrica per reduir la noia

 

A falta de determinar quines lesions va patir la noia, Alerta Solidària recorda que l'ús de la pistola Taser ha de ser sempre l'últim recurs i considera que en el cas de la noia de Sabadell hi havia alternatives que els agents no van fer servir.

Tot i que la querella serà contra l'agent que va disparar a la noia, l'organització també analitzarà la responsabilitat dels altres dos agents que hi eren presents en funció de les imatges enregistrades i els testimonis dels fets.  
 

El 25 de novembre, la jove va acudir a una consulta psiquiàtrica a un CAP de Sabadell i va protagonitzar un aldarull a l'interior de l'establiment perquè les normes anti-Covid no permetien que la seva mare l'acompanyés. Els responsables del CAP, que han denunciat la jove, van avisar la policia.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraPolicial
Anar al contingut