Queralt Lahoz té 31 anys i és de Santa Coloma de Gramenet (MMEA)

Queralt Lahoz conquista Europa amb un primer disc i una carrera meteòrica

L'artista de Santa Coloma de Gramenet ha guanyat el Music Moves Europe després de girar per Europa i els Estats Units amb una barreja de flamenc, rap i sons llatins

RedaccióActualitzat

La cantant catalana Queralt Lahoz comença a rebre els primers fruits de la seva meteòrica carrera. Ha estat una de les set guanyadores dels premis Music Moves Europe 2023

És un premi compartit amb sis artistes europeus més i que, en el seu dia, també van guanyar noms consolidats com Rosalía, Dua Lipa o Stromae.

Queralt Lahoz, que té 31 anys i és de Santa Coloma de Gramenet, tancarà el 25 de febrer a Barcelona la gira del seu primer disc, "Pureza", que l'ha portada a fer 80 concerts per tota la Península, amb músics com Marc Soto a la bateria, Pau García als teclats i Fede Jahzzmvn com a DJ. També han fet actuacions per diferents països d'Europa i els Estats Units.

Amb la base del flamenc, les seves cançons van des de les cobles, boleros o els sons llatins fins al rap dels 90, el soul o el dancehall.

Descriu la seva música i les seves lletres com "un pont entre passat, present i futur". Un exemple n'és el seu primer EP, publicat el 2019. Es titula "1917", que és l'any en què va néixer la seva àvia, una granadina que va fer arrels a Catalunya.

"En otro lugar" és un dels seus últims singles:

 

Diumenge també la podrem veure a TV3 en una de les actuacions de la gala dels Premis Gaudí. Queralt Lahoz hi interpretarà el tema "Canción del fuego fatuo", de Manuel de Falla, al costat de l'orquestra Franz Schubert Filharmonia, dirigida per Tomàs Grau.

Foto de Queralt Lahoz, posant davant del mar
Queralt Lahoz actuarà a la gala dels Premis Gaudí 2023

Els premis a artistes emergents europeus

Els premis Music Moves Europe 2023 s'han entregat aquest dijous a Groninga, als Països Baixos, en el marc del festival neerlandès ESNS. És un premi anual de la Unió Europea a la música popular i contemporània que ret homenatge als artistes emergents.


Al costat de Lahoz, l'alemany Schmyt, l'eslovena July Jones, l'austríaca Oska i els francesos Kids Return també han estat distingits amb els Music Moves Europe Awards. El Gran Premi del Jurat ha recaigut en els italians Sans Soucis, i el Premi del Públic ha estat per a la cantautora ucraïnesa Jerry Heil.

Els guanyadors dels Music Moves Europe rebran 10.000 euros cadascun, mentre que el Gran Premi del Jurat està dotat amb 10.000 euros i un val per a una gira ecològica per valor de 5.000 euros. El Premi del Públic consta de 5.000 euros i una sessió de Deezer, una plataforma de streaming.

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut