"Quèquicom", Premi Adana

Amb motiu del V Simposi Internacional sobre Trastorn de Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH), la Fundació Adana ha considerat dos capítols del programa "Quèquicom": "Nen para quiet" i  "TDAH: trastorn d'oportunitats" com el millor treball divulgatiu del trastorn en mitjans audiovisuals a Catalunya, en aquests 20 anys de trajectòria de la Fundació. El comitè avaluador, format principalment per metges, ha considerat que mantenen el seu valor anys després de la seva emissió, l'any 2011, i ajuden a millorar la qualitat de vida dels afectats. La Fundació Adana es dedica a l'atenció integral de persones amb trastorns d'atenció i a la formació de professionals especialitzats.

A "Nen para quiet", l'Aitor participa en un estudi de l'Hospital del Mar de Barcelona per comprendre millor el cervell dels nens amb TDAH. Li fan una ressonància magnètica funcional per comprovar el grau d'afectació de l'àrea del cervell relacionada amb la motivació que li impedeix relaxar-se i centrar-se en una cosa.

Però el TDAH també és falta d'atenció. En canvi, l'altra protagonista, l'Ainoa és una nena molt tranquil·la, però té un dèficit d'atenció important. Li costa molt concentrar-se i, per tant, aprendre. Necessita ajuda específica de pares, mestres i metges.

Coincidint amb el vintè aniversari, la Fundació Adana ha premiat els professionals i entitats que han contribuït a millorar la qualitat de vida dels afectats pel TDAH. A més del programa "Quèquicom" del 33, també han estat reconeguts la Fundació Cruyff, la Fundació ADHD Europe i el futbolista Oriol Riera.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut