Barcelona

Queixes d'espectadors pels concursos televisius que prometen milions a canvi d'una trucada

Si us agrada fer zàping per la tele, segur que haureu vist la gran quantitat de concursos que prometen grans premis si es contesta una pregunta que és facilíssima. Amb una sola trucada de telèfon n'hi ha prou. Però aquí hi ha la clau: la trucada de telèfon és caríssima i, un cop s'ha establert la comunicació, les possibilitats d'arribar a participar en el programa són molt poques. El negoci es troba en la trucada i en l'estona que ens esperem. Algunes factures ja han sortit astronòmiques. Les associacions d'espectadors demanen més protecció i el govern espanyol ja està treballant per regular aquest tipus de productes.

Actualitzat

El fenomen dels concursos a través de trucades s'ha estès com una taca d'oli. La mecànica és sempre la mateixa: presentador/a atractiu/va, preguntes ganxo i un número que comença per 905.

Els 905 tenen un cost superior a una trucada normal i no tenen una regulació que protegeixi els usuaris com sí que la tenen els 806, que es van haver de regular fa uns anys justament per queixes similars a les que ara generen els 905.

Proliferen les queixes d'espectadors pels suposats enganys en aquesta mena de programes. Fins i tot comencen a tractar-se els primers casos d'addicció de persones que han acabat pagant factures de telèfon astronòmiques per intentar participar en aquests concursos.

Anar al contingut