Pati de l'escola Nou Graons del barri de l'Eixample (CCMA)

Queixes dels pares d'una escola de l'Eixample per l'amiant que hi ha en una teulada veïna

Algunes famílies de l'escola Nou Graons recullen els infants a l'hora del pati per evitar que hi juguin

Redaccció Actualitzat
TEMA:
Amiant

Els pares de l'escola Nou Graons del barri de l'Eixample estan preocupats perquè l'edifici que dona al pati té la teulada d'amiant en mal estat. Tot i que no s'han detectat partícules de fibrociment a l'aire, algunes famílies han decidit anar a buscar els seus fills a l'hora del pati i portar-los al parc del costat. 

 

S'han organitzat per torns i cada dia a l'hora del pati del matí i migdia recullen els seus fills de l'escola per evitar que hi juguin.

 

Temen que aquesta teulada d'amiant desprengui fibres que amenacin la salut dels nens d'entre 3 i 5 anys. La teulada cobreix un pàrquing pendent d'expropiació i que ha d'acabar formant part dels terrenys de l'escola.

 

Les queixes dels pares van fer que el pati estigués tancat dues setmanes a l'espera d'uns informes que no han detectat fibres a l'aire, però que s'hauran de complementar amb unes mostres de sorra. Per les famílies, l'única solució definitiva seria la retirada de la teulada.

 

La teulada no es podrà retirar fins que l'Ajuntament expropiï la finca, un procés que com a mínim trigarà entre 2 i 3 anys. Mentrestant, el Consorci d'Educació de Barcelona s'ha compromès a cobrir-la amb una pintura que evita el despreniment de fibres d'amiant. Aquesta coberta i els informes de l'aire garanteixen, segons el consorci, que el pati és segur per als infants.

 

Com a mínim tres escoles més de la ciutat de Barcelona estan en aquesta mateixa situació d'alerta per la presència d'amiant en instal·lacions properes. Totes es troben a l'entorn de la plaça de les Glòries i una és una escola bressol. 

ARXIVAT A:
Amiant
Anar al contingut