Un edifici del barri La Catalana de Sant Adrià concentra 22 pisos turístics

Queixes a Sant Adrià de Besòs pels pisos turístics a la frontera amb Barcelona

L'Ajuntament diu als veïns que no els pot tancar perquè tenen la llicència que dona la Generalitat en regla i compleixen la llei

La política restrictiva de Barcelona amb els pisos turístics ha traslladat el fenomen a altres ciutats de l'àrea metropolitana, com Sant Adrià de Besòs, enmig de les queixes dels veïns.

Al barri La Catalana, fronterer amb Barcelona, hi ha un edifici amb 22 pisos turístics, que van obrir el 2018, i els veïns denuncien que la convivència és impossible: "Fan festes, molt soroll, borratxeres, embruten el barri", resumeix José Caparrós, de l'Associació de Veïns La Catalana.

 

És un barri nou, que es va fer fa deu anys, pensat com una zona residencial tranquil·la, però alguns veïns s'han trobat amb una realitat que hi té poc a veure. "No hi ha control de res", denuncia Mari Carmen González.

L'Ajuntament de Sant Adrià diu que no hi pot fer res perquè són pisos que tenen la llicència que dona la Generalitat i compleixen la llei.

Més traves futures

Cada ajuntament pot posar limitacions als pisos turístics a través de l'ordenança municipal. Els habitatges d'ús turístic a Sant Adrià estan regulats per una ordenança del gener del 2018, però la regidora d'Urbanisme, Ruth Soto, admet que cal "modificar el planejament urbanístic perquè hi hagi més traves i impediments" de cara al futur, un canvi que ara es prepara.

 

La policia local ha obert 25 expedients sancionadors per incivisme, però l'Ajuntament no els pot tancar els pisos fins que no hi hagi almenys tres infraccions greus per cada habitatge.

Els pisos són de l'empresa Olalà Homes, que els oferta a través d'internet amb el nom de Port Fòrum, amb aforaments diversos, inclosos àtics amb capacitat per a 10 persones. L'empresa, contactada per TV3, reconeix algun cas d'incivisme i assegura que ha posat mesures estrictes per evitar-ho.

ARXIVAT A:
TurismeHabitatgeMercat immobiliari
Anar al contingut