Cares de cansament i indignació a primera hora entre els usuaris de Renfe a l'estació de Sants
Cares de cansament i indignació a primera hora entre els usuaris de Renfe a l'estació de Sants

Queixes a les estacions pel col·lapse de Rodalies: "És la gota que fa vessar el got"

Cansament entre els usuaris, que a primera hora s'han vist atrapats per l'avaria del sistema de telecomunicacions d'Adif

RedaccióActualitzat

Milers d'usuaris s'han vist atrapats per l'avaria del sistema de telecomunicacions d'Adif, que ha deixat fora de circulació els trens de Rodalies, Mitjana Distància i Llarga Distància per via convencional a tot Catalunya.

La incidència ha quedat resolta poc després de les 8 del matí i ha afectat uns 200 trens i 80.000 usuaris, segons ha afirmat a Catalunya Ràdio la ministra de Transports, Raquel Jiménez.

Renfe ha demanat als passatgers que busquessin alternatives i ha dit que, per la gran magnitud de la incidència, era impossible posar serveis alternatius per carretera.

De fet, no s'ha deixat accedir la gent a les estacions, per evitar aglomeracions. La situació ha canviat passats uns minuts de les 8 del matí, quan han començat a circular els trens. En aquell moment, a l'estació de La Sagrera-Meridiana han tornat a deixar passar la gent, segons ha comprovat un equip de TV3.


El lament dels usuaris: "No et donen cap remei"

Alguns dels usuaris més matiners que han trobat el col·lapse a primera hora han optat per esperar-se, per si el servei es reprenia aviat, però no ha estat el cas. Quan ja feia més de dues hores de l'avaria predominaven la indignació i el cansament.

"Soc aquí des de les 5 del matí. Anava a treballar a Sant Martí de Centelles, en direcció a Vic. M'han dit que m'esperés aquí i cap resultat. No ha passat cap tren", es queixava Joel Rico. "Has d'anar a taquilla, et donen un justificant per a la feina i ja està. No et donen cap remei", ha afegit.

Gent esperant a les andanes a l'estació de Sants a les 8 del matí
Gent esperant-se a les andanes a l'estació de Sants a les 8 del matí

Una altra usuària, Gemma Sapena Rodríguez, s'esperava a la Sagrera per poder anar a Molins de Rei. "M'he imaginat que era per posar la targeta, perquè dilluns no anava, però m'han dit que les telecomunicacions no anaven", ha explicat.

Aquesta usuària diu que les incidències són freqüents: "Sempre falla, ja fa qüestió d'un mes i escaig que a Rodalies l'R4 falla. No passen els trens, venen tard i avui ja és la gota que fa vessar el got."

Poc després de les 8 del matí, l'estació de Girona tenia una aparença insòlita per a aquella hora.

Els usuaris que hi arribaven es trobaven amb el pas barrat perquè no funcionaven els trens.

Tant si anaven en direcció a Figueres com si ho feien cap a Barcelona se'ls ha remès al tren d'alta velocitat. En altres casos, la gent que es movia per oci o vacances ha optat per buscar un cotxe de lloguer per fer el desplaçament.

En qualsevol cas, no s'hi han vist escenes de caos. Tampoc a Lleida.

 

Gent pujant al primer tren que ha sortit de Girona cap a Barcelona
Gent pujant al primer tren que ha sortit de Girona cap a Barcelona
Informadors a l'estació de Tarragona quan encara no anaven els trens
Informadors a l'estació de Tarragona quan encara no anaven els trens

Alguns usuaris s'han preguntat si aquest era el preu que havien de pagar ara que tenen el servei gratuït.

ARXIVAT A:
MobilitatRodalies
Anar al contingut