Tretiak i Rodninà amb la torxa olímpica. (Foto: Reuters)
Jocs Olímpics

Queden inaugurats els Jocs Olímpics d'hivern de Sotxi

La flama olímpica ja crema a Sotxi després de la cerimònia d'inaguració dels Jocs Olímpics d'hivern del 2014. Atletes de 88 països han desfilat a l'estadi de Fisht, que ha acollit una cerimònia en què la història de Rússia ha estat molt present.

Actualitzat

A les 20.14 hora local (una coincidència gens casual) ha començat la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics d'hivern de Sotxi a l'estadi Fisht, ple amb 40.000 espectadors. Durant el primer bloc de l'acte, cinc flocs de neu havien de formar les anelles olímpiques en la primera aparició de la neu. Un, però, ha fallat i no s'ha obert, en l'anècdota de la nit. Ha estat just abans de l'entrada dels dignataris i la interpretació de l'himne rus mentre cinc cosmonautes hissaven la bandera del país amfitrió.

Grècia ha obert la desfilada dels 88 països que prendran part en la competició. 18 d'aquestes representacions consten d'un sol atleta. La més nombrosa, la local. L'espanyola, amb 20  esportistes entre els quals 7 catalans, anava encapçalada per l'abanderat Javier Fernández. L'especialista en patinatge artístic ha demanat perdó via Twiter per les seves paraules demanant als homosexuals "que es tallin una mica" durant els Jocs de Sotxi.

Amb els esportistes ja presentats, ha arribat el moment d'un espectacle de 40 minuts, "Odissea Rússia", que condensava la construcció del país fins arribar a l'actualitat. Després dels parlaments oficials i els juraments olímpics, el cel de l'estadi s'ha cobert de constel·lacions representant les federacions d'esports d'hivern. Putin declarava inaugurats els Jocs.

La tenista Maria Xaràpova, la saltadora Elena Isinbaieva, el lluitador Alexandr Karebin i la gimnasta Alina Kabaeva han tancat el relleu olímpic més llarg de la història, amb més de 65.000 quilòmetres recorreguts. Els encarregats d'encendre el peveter han estat dues llegendes de l'esport soviètic, Vladislav Tretiak i Irina Rodninà. Tretiak està considerat el millor porter d'hoquei gel de tots els temps i Rodninà és triple campiona olímpica de patinatge artístic.

 

GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut