Asia Bibi en una imatge d'arxiu
Asia Bibi en una imatge d'arxiu
Pakistan

Queda lliure la dona cristiana condemnada a mort per blasfèmia al Pakistan

Asia Bibi podrà sortir del país i reunir-se amb dues de les seves filles al Canadà

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem del Pakistan ha decidit avui, dimarts, deixar en llibertat Asia Bibi, la dona cristiana acusada de blasfèmia i condemnada a pena de mort.

Tres jutges del Suprem pakistanès han desestimat el recurs contra la sentència d'absolució presentada el 31 d'octubre. L'advocat de Qari Mohammed Salam, l'imam que va recórrer l'absolució de la dona, no ha trobat cap error en el veredicte.

D'altra banda, el jutge ha demanat a l'advocat de Salam que no "abusi de l'islam" i reflexioni sobre "quina imatge està donant el Pakistan a la resta del món."

L'advocat d'Asia Bibi, Saiful Malook, que va marxar exiliat a Europa per por de represàlies, ha celebrat l'absolució afirmant que "Bibi és una dona lliure i viurà en un fantàstic país".

 

 

 

Pel que fa a la futura residència de Bibi, el seu advocat no ha volgut revelar el destí de la dona, però hauria explicat als mitjans que dues de les seves filles feia dues setmanes que ja eren al Canadà.

Tot i que la dona va ser absolta a principis de novembre, no podia sortir del país i va ser traslladada a un lloc "segur", a l'espera de la resolució definitiva del cas.


Protestes arran de l'absolució

Els islamistes radicals s'han manifestat pels carrers de Pakistan i han amenaçat de "cremar el país" si la dona quedava lliure. L'octubre passat, diversos fonamentalistes també van fer una onada de protestes i van bloquejar carrers, estacions de tren i aeroports en contra de l'absolució de la dona.

 

 

 

Arran dels fets, el govern va arribar a un acord amb el partit islamista radical Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) perquè poguessin sol·licitar davant la justícia la prohibició que Bibi sortís del país.

Tot i això, al novembre, el govern va detenir el líder del TLP, Khadim Hussain Rizvi, juntament amb 3.000 seguidors, després que el mateix partit va amenaçar amb violència, si el tribunal absolia la dona.

 

 

Asia Bibi, mare de cinc fills, va ser condemnada a pena de mort després que dues companyes de feina la van denunciar perquè presumptament havia insultat el profeta Mahoma. La dona, que l'any 2014 va perdre una apel·lació al Tribunal Superior de Lahore, va passar-se vuit anys al corredor de la mort.

El 7 de novembre del 2018 va ser alliberada, però no podia sortir del país fins que el Suprem emetés una resolució definitiva.

ARXIVAT A:
Drets humansReligióJudicial
Anar al contingut