Un missatge de text que informa de la tarifa de roaming
Un missatge de text que informa de la tarifa de roaming

Què vol dir que s'acabi el roaming? Tres coses que has de saber

El sobrecàrrec s'elimina en els 28 membres de la Unió Europea i en els que pertanyen a l'espai econòmic europeu, amb l'excepció d'Andorra

Laia de la RivaActualitzat

Travessar la frontera i córrer a desactivar l'opció de trucar, enviar missatges i connectar-se a internet des de l'estranger ja no és necessari. A partir d'aquest dijous s'elimina el roaming, la itinerància; és a dir, el sobrecost per fer servir el telèfon fora del país. 

Què cal fer?

No cal fer res. Són les companyies les que deixen d'aplicar el sobrecàrrec automàticament. I, per tant, totes les persones que per precaució tenien desactivada l'opció de connectar-se a internet fora del país amb el mòbil hauran d'activar-la. Tot i que ara ja sense por de tenir ensurts amb la factura.

En quins països s'elimina?

S'elimina a tot Europa. És a dir als 28 països membres de la Unió Europea. Però també en els que pertanyen a l'espai econòmic europeu; és a dir, Islàndia, Noruega i Liechtenstein.

Hi ha altres països, com Suïssa, en què això dependrà de cada companyia telefònica. Caldrà anar molt amb compte, però, amb Andorra, on sí que es continuarà aplicant el sobrecàrrec.

Quines limitacions té?

Tindrà les mateixes limitacions que si el client es trobés a seu país, i, per tant, s'aplicaran les mateixes tarifes i restriccions que a casa. Amb tot, la Comissió Europea ja ha dit que estarà molt alerta amb els tripijocs.

Es vol evitar que, per exemple, un ciutadà espanyol tingui contracte amb una operadora francesa perquè la tarifa és més barata. La Comissió ha dit que, si en el període de quatre mesos es detecta més activitat del client fora del seu país que no pas dins, tindrà catorze dies per justificar la situació. Si no la justifica, haurà de pagar el "roaming".

Tot i això, hi ha alguns casos en què aquesta limitació no s'aplicarà. Es tracta dels estudiants d'Erasmus o les persones que travessen cada dia la frontera per anar a treballar al país veí.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut