Vacunació en un CAP de Barcelona (ACN / Salut)
Vacunació en un CAP de Barcelona (ACN / Salut)

Què se sap del pla de vacunació a la població general: on es farà i com t'avisaran

Salut prepara prop de 500 espais, de diferents dimensions, per vacunar fins a 500.000 persones a la setmana

Actualitzat

La vacunació de la població general a Catalunya començarà després de Setmana Santa. El Departament de Salut ha anunciat el seu pla, que preveu vacunar fins a 500.000 persones a la setmana. Això sí, quan arribin les vacunes necessàries.

L'objectiu és immunitzar en el mínim temps possible 5,4 milions de persones, el 70% de la població major de 15 anys, el percentatge que es considera necessari por aconseguir la immunització de ramat.


On es vacunarà?

S'habilitaran prop de 500 espais de vacunació a tot Catalunya. Els principals punts on es vacunarà seran els 433 centres d'atenció primària que hi ha a Catalunya. Segons Salut, els centres d'atenció primària tenen capacitat per vacunar 200.000 persones a la setmana, les que es vacunen en època de la grip.

Però també s'habilitarà espais addicionals per a quan la disponibilitat de vacunes permeti augmentar el ritme de vacunació.

Llavors la campanya s'ampliarà a 52 espais addicionals que Salut ha previst per treballar a un ritme de més de 300.000 dosis a la setmana. Així no se saturarà l'activitat dels CAP.

Exterior del recinte de Fira de Barcelona, a la plaça d'Espanya, un dels espais de vacunació massiva
Exterior del recinte de Fira de Barcelona, a la plaça d'Espanya, un dels espais de vacunació massiva

 

Quins seran aquests espais addicionals?

Hi haurà 46 centres de capacitat mitjana distribuïts per tot el territori, gestionats per dos o tres equips d'atenció primària que hi desplaçaran alguns dels seus professionals i que complementaran amb reforç extern.

A més, hi haurà 6 grans espais de vacunació: el pavelló 4 de la Fira de Barcelona, la Fira de Cornellà, el poliesportiu de Sabadell, el pavelló Onze de Setembre de Lleida, un espai encara a concretar a la regió sanitària del Camp de Tarragona i el Palau Firal de Girona.

A aquests espais caldrà sumar-hi, si el nombre de dosis disponibles permet fer crides massives, espais emblemàtics com el Camp Nou. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que aquest dimarts ha parlat amb el president del Barça, Joan Laporta, per tal que els respectius equips tècnics "puguin treballar ja en aquesta possibilitat".

 

L'esplanada exterior del Camp Nou, hores abans d'un partit del Barça
L'esplanada exterior del Camp Nou hores abans d'un partit del Barça (EFE / Quique García)


Quins professionals vacunaran?

Cada CAP destinarà entre dos i tres professionals a la vacunació; una xifra que variarà en funció del nombre de dosis disponibles.

Actualment, el departament disposa de 10.000 professionals, dels quals 9.000 s'han ofert amb una crida de voluntaris que podran oferir suport als equips d'atenció primària quan ho necessitin.

Es tracta d'estudiants d'infermeria i medicina, jubilats d'infermeria i medicina, professionals del sistema sanitari disposats a fer hores fora de la seva jornada de treball, i tècnics d'emergències mèdiques i odontòlegs.


La citació

Per gestionar la citació, el Servei Català de Salut enviarà un SMS o farà una trucada telefònica al pacient, prioritzant les persones més grans. El dia i l'hora es concertarà a través d'una plataforma web, vacunacovidsalut.cat, que habilitarà el departament, tot i que si tens entre 60 i 65 anys pots demanar cita prèvia sense esperar que et cridin.

Amb les dades d'identificació que doni per la primera vacuna (CIP o DNI), l'usuari rebrà la informació de la segona dosi i tindrà el justificant de vacunació en PDF.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut