Què se n'ha fet de la Berta i l'Òscar, els millors de la selectivitat, 14 anys després?

El 2014 vam quedar amb els millors de la selectivitat de 7 anys enrere i ara, que han passat 7 anys més, hem volgut saber si han aconseguit allò que s'havien proposat

RedaccióActualitzat

La Berta i l'Òscar van fer una selectivitat impecable. El 2007 van treure la millor nota de tot Catalunya, ella, i la millor de les comarques tarragonines, ell. Berta Cusó va treure un 9,69 i Òscar Martínez, un 9,49. Això va ser fa 14 anys. Què se n'ha fet dels millors de la selectivitat de llavors?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

La Berta volia estudiar Arquitectura. La vam anar a trobar set anys després, el 2014, per veure com estava i si havia complert els seus desitjos. Explicava que la carrera havia estat intensa, però estava contenta d'haver fet Arquitectura.

L'Òscar optava per l'Aeronàutica i es plantejava marxar als Estats Units o a França. El 2014, amb la carrera acabada, explicava que ho havia aconseguit. Va fer els estudis entre Tolosa i Barcelona.


I què fan ara?

L'Òscar viu a París i es dedica a gestionar flotes de motors d'avió per a diferents companyies aèries, justament el que s'havia proposat.

"Sabia el que volia, vaig començar a fer recerca, entrevistes de feina entre Espanya, Alemanya i França fins que vaig trobar la posició que m'interessava, que era París."

La Berta és a Berlín. Hi va anar a viure poc després d'acabar la carrera. Fa uns anys va decidir fer un canvi de rumb. Ara el que dibuixa no són plànols. Ha deixat l'arquitectura i s'ha fet il·lustradora.

"Soc bastant constant, potser menys ordenada però aquesta disciplina i constància la tinc amb tot el que faig."

A Catalunya o a l'estranger?

Fa 7 anys tenien clar que el seu futur passava per l'estranger. Com ho veuen, ara? L'Òscar diu que se sent molt a gust a París: "La ciutat m'ho ha donat tot: amics, professió; estic molt, molt a gust".

La Berta se sent molt enyorada: "M'agradaria passar més temps a Catalunya i potser acabar tornant o passar temporades llargues allà i aquí; ara la feina m'ho permet".

A veure on els trobem d'aquí set anys.

ARXIVAT A:
UniversitatEducació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut