Els economistes que integren el CAREC s'han reunit al Palau de la Generalitat.
Els economistes que integren el CAREC s'han reunit al Palau de la Generalitat.
Barcelona

Què pensen sobre la independència els economistes catalans?

Una enquesta elaborada pel Col·legi d'Economistes recollida en el llibre "Preguntes i respostes sobre l'impacte econòmic de la independència", que es presentarà dimecres a Barcelona, assenyala que el 71,1% dels enquestats veuen econòmicament viable un estat català.

RedaccióActualitzat

El debat sobiranista i com afecta l'economia i la recuperació ha estat objecte d'anàlisi dels economistes que conformen el Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (CAREC), que aquest divendres han fet una reunió al Palau de la Generalitat. Hi han assistit, a més, diversos consellers, entre ells els d'Economia i el d'Empresa i Ocupació. Després s'hi ha afegit el president Mas, que durant prop de dues hores ha explicat i ha escoltat arguments. En la trobada, entre altres temes s'han analitzat els riscos i les oportunitats que genera el procés cap a la independència.

El 71% dels economistes catalans veu viable la independència

Precisament, una enquesta elaborada pel Col·legi d'Economistes recollida en el llibre "Preguntes i respostes sobre l'impacte econòmic de la independència", que es presentarà dimecres a Barcelona, assenyala que el 71,1% dels enquestats veuen econòmicament viable un estat català, tot i que només el 53,7% opinen que el millor escenari polític per a Catalunya és la independència.

Segons resumeix el diari "Nació Digital", el 19,6% dels enquestats prefereixen una relació político-econòmica amb Espanya basada en un model federal, i un altre 19,5% s'estimen més mantenir l'estat de les autonomies amb una millora fiscal. Només el 4,5% no canviaria res, i el 2% intensificaria el grau de centralització de Madrid.

Anar al contingut