Barcelona

"Que la seva memòria ens serveixi d'exemple", el comiat de la xarxa a Neus Català

Els presos d'ERC demanaran al Suprem poder anar al funeral de Neus Català: "És quasi un funeral d'estat per a nosaltres i volem assistir-hi"

RedaccióActualitzat

Els Guiamets, el poble del Priorat on Neus Català va néixer el 1915, ha volgut donar-li el seu adeu. Als Guiamets va ser on va heretar les idees progressistes i d'esquerres del seu pare:

 


El president de la Generalitat, Quim Torra, també ha volgut acomiadar la que va ser distingida amb la Medalla d'Or d'aquesta institució el 2015, i de la mateixa manera ho ha fet el president del Parlament, Roger Torrent.

 



 

Els presos d'ERC demanaran al Suprem poder assistir al funeral de Neus Català

Els presos independentistes d'Esquerra Republicana de Catalunya presentaran dilluns a primera hora un escrit al Tribunal Suprem per demanar poder assistir al funeral de l'activista antifeixista Neus Català. Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa han fet saber a la direcció del partit el seu enorme interès per poder-hi assistir, i per això ja es prepara la documentació per fer saber al Suprem la seva voluntat d'anar-hi.

"És quasi un funeral d'Estat per a nosaltres i volem assistir-hi."

A hores d'ara, encara no se sap la data del funeral, però els republicans confien a arribar-hi a temps.

 

També s'han acomiadat de la supervivent del camp d'extermini de Ravensbrück representants de diferents partits politics, institucions i entitats.

 



ARXIVAT A:
Antifeixisme Nazisme
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut