Què farà l'escola si hi ha un positiu? Tindrà una infermera de referència i un protocol
Els grups estables s'aïllaran si un alumne dona positiu (ACN / Mar Martí)

Què farà l'escola si hi ha un positiu? Quarantena per a tot el grup i un protocol

L'infermer de referència del CAP que tenen les escoles ampliarà les funcions i s'enfocarà més a la Covid

RedaccióActualitzat

Màxima prioritat a una tornada segura a l'escola al setembre per evitar que els centres es puguin convertir en focus de propagació del virus.

Una de les mesures se Salut suposarà que l'infermer del CAP de referència de la zona que té cada escola ampliarà les seves funcions i estarà enfocat a la Covid.

Quan un alumne doni positiu, tot el seu grup de referència del centre haurà de fer quarantena encara que el PCR d'aquests companys sigui negatiu.


Grup escolar aïllat en cas de positiu

Si un alumne no es troba bé, l'escola es posarà en contacte amb el professional d'infermeria de referència, que decidirà si cal derivar-lo al CAP. Allà, el metge valorarà si el cas és sospitós de Covid-19 i si cal fer-li una prova PCR.

El grup estable de companys només s'aïllaran si surt positiu, per a la qual cosa s'avisarà la unitat epidemiològica.

Llavors, entra en escena una altra figura cabdal a l'escola a partir del setembre: el gestor Covid, que haurà d'accelerar el rastreig dels altres contactes.

 

Alumnes amb mascareta i distància en una escola de Sitges (ACN / Gemma Sánchez)


Serà el metge qui determinarà a quins contactes estrets caldrà fer una prova PCR. Encara que els contactes donin negatiu, hauran de passar una quarantena de 14 dies.

Són detalls que ha pogut saber TV3 de la reunió que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha mantingut aquest dijous amb els departaments d'Educació i de Salut.

 

Està previst que la setmana que ve es donin tots els detalls d'aquest protocol, celebrat per escoles i famílies.

Àngels Cadena, representant de direccions al Consell Educatiu de Barcelona, parla d'"una eina bàsica".

"Aquesta és una eina bàsica per a l'any que ve. Serà molt important tenir un referent de CAP per poder fer el seguiment i donar-nos més tranquil·litat i treballar millor."


Sheila González, portaveu del manifest "Tornem a les escoles", considera, però, que falta concretar alguns detalls.

"Ens hagués agradat més concreció en alguns aspectes: que s'hagués assegurat més rapidesa en l'elaboració dels PCR, no només per evitar la pandèmia, sinó també per evitar quarantenes innecessàries en els grups classe en què es detecti algun possible cas."


També cal saber si les famílies tindran algun suport per conciliar la vida laboral i familiar en el cas de tenir algun fill aïllat en quarantena.

Aquestes mesures formen part de la preparació del curs 2020-2021 en el context de la pandèmia de Covid-19, que va impedir fer el tercer trimestre del curs passat de manera presencial.


Més contractacions, més portàtils

Una preparació que també passa per la contractació de més professionals docents i no docents: fins a 8.258 noves contractacions anunciades pel conseller d'Educació, Josep Bargalló, a mitjan juliol.

A més, en previsió que calgui fer una part del curs de manera virtual, online, Educació té previst repartir 300.000 portàtils entre l'alumnat, i 85.000 més entre el professorat.

ARXIVAT A:
Coronavirus DesescaladaEducació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut