Què es pot fer a partir d'aquest dilluns: el detall de les noves mesures del Procicat

La universitat recupera presencialitat, la restauració pot eliminar franges horàries, les extraescolars s'amplien més enllà de primària, i reobren vestidors d'instal·lacions esportives

Actualitzat

A partir d'aquest dilluns, dia 8, entren en vigor algunes modificacions de les mesures anti-Covid decidides al Procicat. La consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, les ha qualificat de "tímides obertures". Seran vigents, en principi, durant set dies, fins al 15 de març.

Aquestes són les mesures en cada àmbit:
 

Restauració

La restauració pot oferir servei de taula de manera continuada, des de dos quarts de vuit del matí i fins a les cinc de la tarda. Ara, només poden obrir tres hores al matí i tres al migdia.

 

Pel que fa a l'aforament, no hi ha canvis: a l'interior és del 30%. A l'exterior no hi ha límit, però les taules han de respectar les distàncies i han de ser com a màxim de sis persones o bé una bombolla de convivència.

Es manté l'opció de servir menjar per emportar fora d'aquest horari.

La restauració dels centres comercials seguirà tancada.
 

Mobilitat

Es manté el confinament comarcal, que va entrar en vigor el 8 de febrer. Només es pot trencar per anar a treballar, estudiar, fer activitats autoritzades o per motius de necessitat. Consulta els límits de la teva comarca en aquest enllaç.

També continua vigent el toc de queda, entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

Pel que fa a les trobades socials, es poden fer amb un màxim de 6 persones, si bé ja no caldrà que estiguin limitades a dos grups bombolla.
 

Comerç

No hi ha canvis: entre setmana poden obrir tots els comerços, els centres comercials i els de més de 400 metres quadrats amb l'aforament limitat al 30%, però el cap de setmana només poden fer-ho els comerços considerats essencials.
 

Educació

L'educació de nivell universitari pot recuperar la presencialitat progressivament, fins al 30% d'aforament. Serà cada universitat qui decidirà com aplica aquesta limitació d'aforament.

Aquest dilluns, dia 8, ja estava previst que el segon curs pogués ser presencial, com ja ho era el primer. Ara, el Procicat ho amplia a tots els cursos.

A l'escola es manté l'ensenyament presencial en infantil, primària i ESO, i semipresencial al batxillerat i els cicles formatius.

El lleure i l'esport extraescolar s'amplia a secundària, batxillerat i formació professional.

L'esport escolar pot fer els entrenaments habituals sense límit de persones, i poden participar en les competicions que estiguin permeses.

Les colònies estan permeses sempre que es facin amb el grup bombolla, i es pot sortir de la comarca.

Una classe dirigida en un gimnàs (ACN/Albert Segura Lorrio)
Una classe dirigida en un gimnàs (ACN/Albert Segura Lorrio)


Esport

La principal novetat en l'àmbit esportiu és la represa de lligues federades de més grans  de 16 anys. Es mantenen suspeses la resta, excepte les d'àmbit estatal i professional, i les que donen accés a competicions estatals. Totes les competicions s'han de fer sense públic.

L'altra novetat en aquest àmbit és la reobertura dels vestidors de gimnasos i instal·lacions esportives, tot i que amb una crida a la gent perquè intenti no fer-los servir.

Es permeten les activitats grupals en espais interiors que acreditin ventilació adequada, amb un aforament màxim del 30% i cita prèvia. A les piscines, l'aforament és del 50%.
 

Cultura

Museus, galeries d'art, sales d'exposicions, arxius i bibliote poden reprendre els actes culturals amb públic, amb un 50% d'aforament. L'accés a aquests equipaments manté l'aforament màxim del 50%.

Pel que fa a les activitats culturals d'arts escèniques i musicals (cinemes, teatres, auditoris, circs, sales de concert) no hi ha canvis: es poden fer amb el límit de 50% d'aforament i un màxim de 500 espectadors per actuació o sessió. Als locals amb llicència de sales de concert no es permet el servei de bar.

Si són activitats a l'aire lliure, o bé en espais físics tancats que compleixin amb les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades, poden obrir, respectant el límit de l'aforament al 50%, fins a un màxim de 1.000 persones per sessió o actuació, totes assegudes, i amb assignació prèvia de seients i registre previ.

Als centres cívics es permet la represa de l'activitat a l'aire lliure de persones més grans de 60 anys, sempre en grups de 6 persones com a màxim. La resta d'activitats d'aquests centres s'han de continuar fent per via telemàtica.

Es mantenen suspeses totes les activitats de cultura popular i tradicional. I tampoc es permet la celebració presencial de congressos, convencions, fires comercials i, en general, d'esdeveniments amb risc de generar aglomeracions de persones.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut