Barcelona

Què és el "pin parental" de Vox: censura dels pares a continguts educatius a l'escola

El veto parental, una de les promeses electorals de Vox, deixa en mans dels pares la censura de continguts educatius a favor de la igualtat, els drets humans i les polítiques ambientals

Actualitzat

El veto parental a determinats continguts educacionals a l'escola és una de les propostes estrella del programa electoral de Vox. Aquesta setmana han aconseguit imposar-ho a la comunitat de Múrcia a canvi de donar suport al PP i Ciutadans a la votació dels pressupostos.

La mesura vol obligar la direcció de les escoles i els instituts a informar les famílies dels alumes de totes les activitats organitzades dins de l'horari lectiu i establir el dret dels pares a vetar o donar el seu consentiment a aquestes formacions o tallers.

La formació d'extrema dreta vol obligar els centres educatius a demanar autorització signada dels pares per a qualsevol "xerrada, taller o activitat amb càrrega ideològica o moral contrària a les seves conviccions".

El govern del PSOE ha enviat un requeriment al govern de Múrcia perquè retiri el veto parental perquè diuen que "vulnera el dret constitucional de nens i nenes a ser educats" i anuncia mesures legals si les mantenen:

Amnistia Internacional Espanya diu que l'Estat té l'obligació de "protegir els nens i nenes contra la intolerància i la discriminació":

 

 

El govern espanyol i Amnistia Internacional mantenen la denominació de "pin parental" encunyada per Vox.

El terme "pin parental" està molt estès en l'àmbit tecnològic en el sentit d'un bloqueig a l'accés dels menors a continguts violents o explicitament sexuals no adequats per a la seva edat a televisions, plataformes d'entreteniment o buscadors d'internet. Vox ha traslladat aquesta denominació al veto a l'educació.

Però ja hi ha moltes veus que reclamen que se l'anomeni "veto parental" perquè entenen que dir-ne "pin parental" és "blanquejar" el llenguatge del partit d'extrema dreta:

 

 

El diputat Joan Mena, que també és professor, demana una ofensiva per garantir un sistema educatiu inclusiu i igualitari:

 

Televisió de Catalunya optarà per anomenar "veto parental" a les mesures de control i censura dels pares dels continguts educatius oferts a escoles i instituts.

ARXIVAT A:
VoxEducació Igualtat de gènereLGTBIPSOE
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut