Quatre membres de La Manada, condemnats per abusos a una noia a Còrdoba
El judici a quatre membres de La Manada per haver abusat d'una noia a Pozoblanco (EFE)

Quatre violadors de La Manada, condemnats per una agressió sexual a una noia a Còrdova

Els han sentenciat a entre 2 i 4,5 anys de presó per fer tocaments a una jove i gravar-ho a Pozoblanco el 2016, dos mesos abans de la violació dels Sanfermines

RedaccióActualitzat

18 mesos més de presó per a quatre membres de La Manada, els cinc joves autoanomenats així que van ser condemnats a 15 anys per la violació en grup d'una noia als Sanfermines del 2016. En aquest cas, un jutjat de Còrdova els ha considerat culpables d'agredir sexualment a una noia de 21 anys el maig d'aquell mateix any al municipi de Pozoblanco.

La sentència ho qualifica encara com a abús perquè el delicte és d'abans de la reforma del codi penal, encara en tràmit, en què aquests casos seran sempre agressió sexual.

A un dels condemnats, José Ángel Prenda, se li ha imposat una altra pena, de tres anys de presó, per un delicte contra la intimitat, perquè se'l considera autor de la gravació dels abusos i d'enviar el vídeo a dos grups de WhatsApp. És a dir, que la seva condemna és en total de 4 anys i mig de presó.

Als altres tres acusats, la pena per aquest segon delicte se'ls ha reduït a 1 any i 4 mesos. És a dir, que la condemna total per a ells és de 2 anys i 10 mesos.

Per casos d'abusos sexuals, el Codi Penal preveu penes d'entre un i tres anys o bé multes de 18 a 24 mesos. El jutge argumenta que, en aquest cas, per la notorietat dels acusats i pel delicte que van cometre dos mesos després als Sanfermines, els imposa una condemna superior al mínim legal.

La Fiscalia va demanar per als processat sis anys de presó.

Dos dels condemnats parlant entre ells durant el judici (Efe/Rafa Alcaide)

 

La sentència admet recurs

L'advocat de la víctima, tot i declarar-se satisfet perquè és una sentència condemnatòria, no descartar recórrer-la per agreujar "una mica més" les penes.

A més de la pena de presó, els condemnats han d'indemnitzar la víctima amb 13.150 euros i no se li podran acostar a menys de 500 metres durant 4 anys.

 


Vídeo descobert pels investigadors

El vídeo dels fets, l'1 de maig del 2016, el van descobrir els investigadors del cas dels Sanfermines. Els condemnats van coincidir amb la víctima de matinada, en una caseta de la fira de Torrecampo. La noia va tornar amb ells, en cotxe, cap a casa seva, a Pozoblanco.

Segons la sentència, en un moment determinat, la noia va queda inconscient "sense que se n'hagi acreditat la causa". Els nois van aprofitar el moment per fer-li tocaments, al mateix temps que un gravava els fets "amb l'acceptació i concert previ de la resta" i va enviar el vídeo a dos grups de WhatsApp "presumint de l'acció realitzada" amb la intenció de "vexar i vulnerar la intimitat de la perjudicada".

Un cop van arribar al municipi on vivia la víctima, tres dels condemnats van sortir del cotxe i el que es va quedar a dins, Alfonso Jesús Cabezuelo, va demanar a la noia que li fes una fel·lació. Ella s'hi va negar i va rebre un cop a la cara i al braç. El noi la va empènyer per fer-la fora del cotxe i la va insultar. Per tot això, el condemnen a una multa de 240 euros per un delicte lleu de maltractament.

La defensa havia al·legat que el vídeo es va obtenir de forma "il·lícita" pels agents que van investigar el cas de Pamplona, però el jutge ho ha descartat.

Dels quatre condemnats, dos compleixen condemna a Salamanca i Huelva, un altre al Puerto de Santa María i el quart, exagent de la Guàrdia Civil, a Sevilla.

 

 

ARXIVAT A:
La ManadaJudicialAgressió sexual
Anar al contingut