Els vigilants de seguretat a sobre del jove negre aquest dimecres a Barcelona
Barcelona

Quatre vigilants agredeixen un noi negre a plaça de Catalunya i Renfe demana que se'ls aparti

L'operadora ferroviària reclama a l'empresa de seguretat que els expedienti: "No tolerem cap actitud que pugui atemptar contra els nostres viatgers"

Actuació polèmica aquest dimecres contra un jove negre per part dels vigilants de seguretat privada de l'estació de Renfe de la plaça de Catalunya de Barcelona.

L'incident, que van gravar alguns usuaris de l'estació, va passar a les sis de la tarda al vestíbul quan quatre vigilants van agafar i van llançar a terra el jove, que es va resistir a ser reduït.

Les imatges s'han viralitzat a les xarxes socials i Renfe ha demanat a l'empresa de seguretat responsable, Sureste, que aparti del servei els vigilants que van actuar contra el jove.


"No tolerem cap actitud que pugui atemptar contra els nostres viatgers"

L'operador ha assegurat en un comunicat que l'únic que pot fer és demanar això i que l'empresa els obri expedient, però també ha censurat l'actitud dels vigilants amb el jove:

"No tolerem cap actitud ni verbal ni física que pugui atemptar contra la integritat dels nostres viatgers, independentment del fet que s'hagi produït anteriorment."

En un dels vídeos gravats pels usuaris es veu com els vigilants envolten el jove, l'agafen per darrere, el tiren a terra, es llancen a sobre seu i intenten posar-li unes manilles:


Durant l'incident molts viatgers van recriminar als vigilants la seva actuació i els van demanar que el deixessin anar, i aquests van intentar evitar que els gravessin amb els mòbils. 
 

Un sindicat defensa els vigilants

El sindicat ADN, de treballadors de seguretat privada, ha defensat els vigilants afirmant que el jove era un manter que havia entrat a l'estació sense pagar i havia baixat a les vies.

Segons la versió d'aquest sindicat, el van fer pujar al vestíbul i llavors es va posar violent, i per això el van intentar reduir, per entregar-lo a la policia.

Un portaveu del sindicat també assegura que el jove va mossegar dos dels agents i va donar un cop de peu a la cara a un altre, i que per això l'han denunciat als jutjats:

Els vigilants no van aconseguir emmanillar el jove i el van acabar deixant anar, i dos agents de paisà de la Guàrdia Urbana de Barcelona se'n van fer càrrec.

El jove que va protagonitzar l'incident amb els vigilants de seguretat aquest dimecres a Barcelona

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut