Imatge de la recerca de la RCMP a la frontera
Imatge de la recerca de la RCMP a la frontera

Quatre persones, una d'elles un nadó, moren congelades a la frontera del Canadà i els EUA

Un home de Florida ha estat arrestat per conduir una furgoneta que introduïa gent il·legalment als Estats Units

Actualitzat

Dos adults, un adolescent i un nadó han estat trobats congelats a uns 100 metres de la frontera entre els Estats Units i el Canadà després d'haver-la intentat creuar per arribar a Dakota del Nord des de Manitoba.

En un comunicat, la Policia Muntada del Canadà a Manitoba ha explicat que els seus agents van rebre una alerta de Duanes i Protecció de Fronteres dels Estats Units en què els comunicaven la detenció d'un grup de cinc persones que havien creuat als EUA des del Canadà, prop de la ciutat d'Emerson, a la província de Manitoba.

 

 

Els agents van adonar-se que un de les persones portava una motxilla amb roba infantil, joguines i medicaments. Va dir que la portava per a una família de quatre persones, però que "s'havien separat a la nit".

Immediatament es va iniciar una recerca de la família als voltants de la frontera. I a només 100 metres hi van localitzar quatre persones mortes.

Segons la policia, les persones haurien mort per l'exposició a causa del fred –la temperatura va baixar fins a -35 °C– i a causa del fort vent. Els funcionaris nord-americans creuen que es tracta d'una família de l'Índia que intentava creuar la frontera per anar als Estats Units.

 

Un detingut per tràfic il·legal de persones

Més tard, en un altre comunicat, la Policia Federal nord-americana de Minnesota ha informat de la detenció i els càrrecs de tràfic d'éssers humans contra Steve Shand, un home de 47 anys de Florida.

Shand va ser detingut quan conduïa una furgoneta amb 15 persones en una zona rural de la frontera. Segons els agents, portava caixes de menjar i aigua al maleter. Dos dels passatgers de la furgoneta procedien de l'Índia i no tenien documentació dels Estats Units ni del Canadà.

Va ser mentre els portaven a comissaria que els agents van trobar el grup de cinc ciutadans, també de l'Índia, que asseguraven portar 11 hores caminant i esperaven poder ser recollits per algú.

 

"Un viatge impossible"

Des de la Policia Muntada del Canadà a Manitoba han alertat tothom qui pensi creuar la frontera a Manitoba dels perills que això pot suposar:

"No escolteu ningú que us digui que us pot portar al vostre destí amb seguretat. No poden. Fins i tot amb roba adequada, és un viatge impossible".

Els policies locals d'Emerson diuen que és estrany veure persones creuant des del Canadà cap als Estats Units. El que sí que ha augmentat des del 2017 són els viatges a la inversa, des dels Estats Units al Canadà, sobretot impulsats per les estrictes polítiques antiimmigració de Donald Trump.

 

 

ARXIVAT A:
MigracionsEstats UnitsCanadà
Anar al contingut