Esteban Beltrán, Mirén Gutiérrez, Jesús Núñez i Jordi Armadans (Foto: EFE)
Els directors d'Amnistia Internacional, Intermon Oxfam, Institut d'Estudis sobre Conflictes i Acció Humanitària i Fundació per la Pau (Foto: EFE)
Madrid

Quatre ONGs reclamen a Espanya que aturi la venda d'armes a Líbia i a altres països en conflicte

Amnistia Internacional, Intermón Oxfam, l'Institut d'Estudis sobre Conflictes i Acció Humanitària i Fundació per la Pau reclamen al govern espanyol que aturi les vendes d'armament a Líbia i a la resta de països del nord d'Àfrica amb conflictes. Segons aquestes organitzacions no governamentals, les condemnes a aquests conflictes de la diplomàcia espanyola entren en contradicció flagrant amb la realitat de la política comercial. A més a més han denunciat que Espanya ha violat la legislació i ha venut material militar a Líbia per valor de gairebé set milions d'euros.

Actualitzat
Segons les últimes dades disponibles, del primer semestre del 2010, la venda d'armament espanyol ha crescut un 77% en un any i bona part acaba a països en conflicte. Per això aquestes entitats demanen que es compleixi la legislació espanyola europea i s'aturin immediatament aquests enviaments.

Aquestes organitzacions reclamen que les relacions diplomàtiques espanyoles amb els països en conflicte no es limitin a aspectes comercials, sinó que dediquin especial atenció al respecte dels drets humans.
Anar al contingut