Militars de l'exèrcit espanyol (EFE)

Quatre oficials de l'exèrcit en actiu, membres de grups neonazis de Múrcia

Ho afirmen diverses informacions periodístiques que es basen en l'informe d'un col·lectiu anònim de militars

RedaccióActualitzat

El grup neonazi Lo Nuestro, de Cartagena, comptaria entre les seves files amb uns quants oficials militars en actiu, segons diverses informacions periodístiques.

Concretament, el diari digital Público afirma aquest dilluns que serien com a mínim un capità de l'Exèrcit de l'Aire i un sergent de la Marina, a més d'un parell de caporals

Segons aquesta informació, el capità, A. M. J., és molt actiu a les xarxes socials, on ha penjat moltes imatges que provarien la seva relació amb altres membres del grup.


Insígnies i salutacions nazis

Aquestes imatges també provarien la ideologia nazi de A. M. J., que mostraria amb orgull una creu de ferro autèntica de l'exèrcit nazi amb el seu certificat d'autenticitat.

En les imatges, A. M. J. fa sovint una salutació pròpia de les SS nazis: mostrar el polze, l'índex i el dit del mig de la mà dreta assenyalant cap amunt.

Formadors d'oficials

La informació de Público assegura que Meroño ha estat durant anys a càrrec de la formació dels oficials de l'Exèrcit de l'Aire.

Per això podria haver tingut una considerable influència en els seus alumnes, en una posició destacada que ha exhibit en algunes desfilades i esdeveniments.

L'altre oficial, un el sergent de la Marina A. L. C, també s'hauria dedicat durant un temps a la formació de més d'un centenar de cadets.

L. C. hauria aparegut en fotografies dels comptes de Meroño fent salutacions nazis i portant samarretes amb iconografia i lemes nazis i d'ultradreta.

A més de A, M. J. i L.C, també s'ha identificat un caporal primer de l'Exèrcit de Terra i un altre de la Marina que formen part de Lo Nuestro.

Imatge d'un vídeo de soldats de l'exèrcit espanyol fent la salutació nazi (La Marea)


Un informe de militars anònims

Tota aquesta informació s'hauria extret d'un informe elaborat per un grup de militars agrupats en el col·lectiu anònim Ciudadanos de Uniforme, que utilitza un canal a la xarxa social Telegram.

Un reportatge del digital El Salto Diario va desvelar el contingut d'aquest informe la setmana passada, explicant que al desembre l'havia enviat al Ministeri de Defensa.

Segons aquest digital, més de dos mesos després Ciudadanos de Uniforme no ha rebut cap resposta:


L'informe inclou tot de documentació que provaria la vinculació dels quatre oficials amb Lo Nuestro i altres organitzacions d'ultradreta, com Hogar Social o Hammerskin-España.

Segons El Salto Diario, la intenció de l'informe és argumentar jurídicament sobre la il·legalitat de la pertinença a aquestes organitzacions per part de membres de l'exèrcit.

Investigar la ultradreta a l'exèrcit

Precisament, set partits han fet aquest gener una petició al Congrés dels Diputats perquè es creï una comissió per investigar la presència de membres de la ultradreta a l'exèrcit.

Aquesta presència es destapa de tant en tant, com quan es van filtrar imatges de militars a les casernes fent salutacions nazis, com va passar al desembre a Madrid.

També els missatges de xats d'exmilitars que reclamen afusellar milions de persones, que la Fiscalia va anunciar al desembre que investigaria.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, durant la visita a un simulador de vol de l'exèrcit de l'aire (EFE)


Manifestos colpistes d'exmilitars

Més públiques són les cartes i els manifestos d'exmilitars que critiquen el govern de Pedro Sánchez i reclamen poc menys que un cop d'estat militar a Espanya.

La resposta de la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha estat sempre que ens aquests corrents d'extrema dreta i d'ultradreta només hi ha exmilitars, no pas militars en actiu.

Informacions com les fetes públiques ara, però, ho desmentirien; també altres d'anteriors que denunciaven que militars en actiu han donat suport en xats interns a les proclames colpistes.

 

 

ARXIVAT A:
NazismeExtrema dretaExèrcit espanyol
Anar al contingut