Quatre morts i una quinzena de desapareguts al naufragi d'una patera prop de Melilla
Entre els 60 rescatats de la patera hi ha tres nens (Reuters/Jesus Blasco De Avellaneda)

Quatre morts i una quinzena de desapareguts al naufragi d'una patera prop de Melilla

Salvament Marítim ha rescatat unes 60 persones de l'embarcació i en busca 70 més que anirien en una altra patera

RedaccióActualitzat

Operació de rescat en marxa des de la nit passada en aigües de Melilla. La xifra de migrants morts de la patera que ha naufragat a 30 milles de la costa s'eleva a quatre. Un dels ferits traslladats a l'Hospital Comarcal ha mort aquest matí. Una seixantena de persones, tres d'ells nens, han estat rescatades i n'hi ha una quinzena que figuren com a desaparegudes.

La recerca dels desapareguts continua aquest dimecres per mar i aire. Un vaixell i tres avions formen part del dispositiu de Salvament Marítim, que també està buscant una altra patera on anirien 70 migrants més.

La pràctica totalitat de les persones rescatades són d'origen subsaharià. Un cop a Melilla, alguns dels traslladats han arribat a l'hospital en estat greu, entre els quals hi havia la persona que ha mort a les últimes hores.

Els serveis mèdics d'urgència han hagut de treballar des d'aquesta nit passada tant al port esportiu com en el mateix centre hospitalari.

Només aquesta setmana han arribat a Melilla gairebé 200 immigrants. El vaixell que ha rescatat aquest dimarts els supervivents de la patera s'ha desplaçat des del port d'Almeria, ja que l'embarcació dedicada a aquest tipus de missions a la ciutat nord-africana té problemes tècnics des de fa dos mesos.

 

 

"Són germans, no material descartable"

Mentre continua l'operació de salvament, en un comunicat conjunt, Càritas Diocesana i la Delegació de Migracions de la Diòcesi de Màlaga i Melilla han lamentat les morts i han recordat que es tracta de "germans i no material descartable."

Remarquen les referències del papa sobre aquest problema: "La indiferència i el silenci són còmplices de la situació quan veiem com a espectadors els morts per penúries, violència i naufragis". El comunicat assenyala que "ningú comença un èxode tan difícil i tan dur com una aventura, de manera voluntària, sinó que fuig de la gana, la guerra o la persecució religiosa."

 

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humans
Anar al contingut