Quatre morts i 3.000 evacuats a Alemanya en unes inundacions que neguen el sud del país

Molts afluents del Danubi i del Rin s'han desbordat al seu pas per Baviera i Baden-Württemberg

RedaccióActualitzat

Les inundacions tornen a fer estralls a Alemanya. Aquesta vegada al sud del país, als lands de Baviera i Baden-Württemberg, on ja hi ha hagut quatre morts, diversos desapareguts i 3.000 evacuats.

Els soterranis de moltes cases s'han inundat i diverses carreteres i autopistes han quedat completament negades d'aigua. De les 4 víctimes tres van morir atrapades al soterrani i un bomber es van ofegar fent tasques de rescat en bolcar el seu bot. 

Molts afluents i rierols que desemboquen al Danubi s'han desbordat i la ciutat de Ratisbona, a Baviera, ha declarat l'estat de catàstrofe. El mateix ha passat a Baden-Württemberg amb els afluents del Rin, motiu pel qual ja s'han activat les alertes al Rin del Nord-Westfàlia, per on segueix el curs del riu.

El riu Paar, desbordat al seu pas per Reichertshofen, a Baviera
El riu Paar, desbordat al seu pas per Reichertshofen, a Baviera (Ayhan Uyanik/Reuters)

L'exèrcit federal s'ha afegit als equips de rescat i als voluntaris, que treballen per trobar les persones que segueixen desaparegudes, entre les quals un bomber, i ajudar els ciutadans afectats per les inundacions.

Scholz visita les àrees afectades

Olaf Scholz ha visitat aquest dilluns la zona afectada. El canceller alemany es va desplaçar dilluns a Baviera i, calçat amb unes botes d'aigua, va ser testimoni de primera mà dels estralls que han provocat les inundacions.

Scholz va aprofitar per deixar clar que no es pot afluixar davant la crisi climàtica:

"Aquest any és la quarta vegada que em desplaço a una zona afectada. És un senyal del que està passant. El deure d'aturar el canvi climàtic provocat pels humans no es pot deixar de banda."

El canceller Olaf Scholz ha visitat Reichertshofen, un dels municipis més afectats per les inundacions
El canceller Olaf Scholz ha visitat Reichertshofen, un dels municipis més afectats per les inundacions (Angelika Warmuth/Reuters)

En aquest sentit, el ministre d'Economia i Clima, Robert Habeck, va assenyalar que el canvi climàtic estava causant esdeveniments meteorològics greus. Però, això no obstant, un grup d'assessors climàtics del govern va dir dilluns que és probable que Alemanya incompleixi els seus propis objectius de gasos d'efecte hivernacle per al 2030, contradient les projeccions de Habeck al març i demanant noves mesures.
La Llei de protecció del clima d'Alemanya requerirà que el govern prengui mesures correctores per a l'objectiu del 2030 si el grup d'experts confirma les seves conclusions l'any vinent.

Fa tres anys Alemanya ja va patir grans inundacions, en aquell cas de dimensions molt més tràgiques, ja que hi van morir més de 130 persones. 

El riu Schmutter ha pujat el nivell a Fischach, prop d'Augsburg
El riu Schmutter ha pujat el nivell a Fischach, prop d'Augsburg (Ayhan Uyanik/Reuters)

La ministra d'interior alemanya, Nacy Faeser ha recordat que d'aquelles inundacions se n'han pogut extreure lliçons destacant que aquest cop la coordinació i cooperació dels serveis de rescat ha funcionat millor, probablement salvant més vides. 

 

ARXIVAT A:
AlemanyaMeteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut