Un vaixell mercant va localitzar dissabte una llanxa amb quatre cadàvers i un supervivent en aigües de les Canàries
Un vaixell mercant va localitzar dissabte una llanxa amb quatre cadàvers i un supervivent en aigües de les Canàries
Gran Canària

Quatre morts i 29 desapareguts en una patera que portava 34 persones al sud de les Canàries

L'únic supervivent, un jove de Costa d'Ivori, ha explicat que viatjaven amb ell 33 persones que han mort en aigües de l'Atlàntic

Nova tragèdia en les rutes de migració de l'Atlàntic. El vaixell de Salvament Marítim Miguel de Cervantes ha localitzat aquest diumenge una llanxa pneumàtica que navegava a la deriva a uns 278 quilòmetres al sud de l'illa de Gran Canària. A dins hi havia quatre cadàvers.

Dissabte, els tripulants d'un mercant va rescatar l'únic supervivent del grup. Es tracta d'un home de 27 anys de Costa d'Ivori que va explicar que havia sortit de les costes nord-africanes amb un grup format per 34 persones.

La travessia marítima va començar fa nou dies, quan el cicló tropical Hermine castigava l'arxipèlag canari i les aigües de l'Atlàntic. Les últimes setmanes de setembre acostumen a ser calmades meteorològicament a la regió, fet que les màfies que trafiquen amb migrants aprofiten per programar rutes cap a les Canàries. Aquest any, però, el pas de l'Hermine ha fet que la travessa atlàntica sigui molt més perillosa del que és habitual.

L'activista Helena Maleno, fundadora de l'ONG Caminando Fronteras, ha declarat que van tenir notícies que el dissabte 24 havia sortir una embarcació d'Al-Aaiun, al Sàhara Occidental, amb una trentena de persones a bord. Explica que en van informar de seguida les autoritats:

 

 

Diu Helena Maleno que han estat set dies de neguit i nervis entre els familiars dels migrants, a l'espera de notícies del grup. Una espera, diu, que ha acabat aquest diumenge amb l'anunci d'una "nova tragèdia en una de les rutes migratòries més mortíferes", la de les Canàries.

Salvament Marítim ha rescatat aquest diumenge una seixantena de migrants subsaharians, cinc d'ells menors, que viatjaven en un cayuco. Els han localitzat a 79 quilòmetres al sud de Tenerife. Els migrants, tots homes, es troben en bon estat de salut i els han traslladat al port de Los Cristianos.

El pas del cicló Hermine per aigües de l'Atlàntic ha fet encara més perillosa una de les rutes migratòries més mortíferes
El pas del cicló Hermine per aigües de l'Atlàntic ha fet encara més perillosa una de les rutes migratòries més mortíferes (CCMA)

L'ONG Caminando Fronteras assegura que 138 persones han desaparegut en les últimes setmanes a la ruta canària. I alerten que encara hi ha embarcacions al mar pendents de localitzar:

 

ARXIVAT A:
MigracionsÀfricaLes Canàries
Anar al contingut