La barca amb què han arribat els migrants a la platja de Cabezo, Tenerife
La barca amb què han arribat els migrants a la platja de Cabezo, Tenerife (EFE / Ramón de la Rocha)

Quatre morts en un "cayuco", primeres víctimes conegudes de la "ruta canària" el 2021

A bord hi anaven 43 persones més, 17 de les quals es creu que són menors

RedaccióActualitzat

L'anomenada "ruta canària" ja ha costat les primeres víctimes mortals conegudes d'aquest 2021. Són quatre homes, d'origen subsaharià, que viatjaven en una embarcació que ha arribat la matinada d'aquest dimarts a la platja del Cabezo, al sud de Tenerife.

A bord hi anaven 43 persones més, entre les quals es creu que hi havia uns 17 menors d'edat. La majoria es troben en bon estat de salut, i només tres dels migrants han estat hospitalitzats per deshidratació i cremades.

També la matinada d'aquest dimarts ha arribat a les costes de Lanzarote una pastera amb 22 migrants d'origen magrebí. En aquest cas, tots es trobaven en bon estat de salut i no ha estat necessari fer cap trasllat sanitari.

 

Una ruta que s'ha cobrat moltes vides

La coneguda com a "ruta canària", l'any passat va costar la vida de gairebé 600 persones, segons dades de l'Organització Internacional per les Migracions de l'ONU, que reconeix que es tracta d'una estimació de mínims perquè considera que falten dades de diferents naufragis sense documentar.

De fet, el col·lectiu Caminando Fronteras eleva els morts i desapareguts a les pasteres que van intentar arribar a les Canàries durant el 2020 a 1.851 persones.

Segons el Ministeri de l'Interior, més de 23.000 persones van arribar a les costes canàries l'any passat. Això és un 756% més que el 2019. D'aquestes, tal com confirma la Secretaria d'Estat de Migracions, 2.035 migrants han estat traslladats des de les Canàries a la península dins un programa d'atenció humanitària.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut