Madrid

Quatre dissidents cubans més arribaran aquest dimecres a Madrid

Quatre presos de consciència cubans arribaran aquest dimecres a Madrid acompanyats dels seus familiars. S'afegiran als altres set que ja ho han fet aquest dimarts. Ho ha avançat el ministre d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, a la Comissió Mixta Congrés-Senat per explicar el balanç de la presidència espanyola de la UE. El règim castrista s'ha compromès a alliberar 52 dissidents polítics en els pròxims quatre mesos, dels quals una vintena han manifestat el seu desig de viatjar a Espanya. Moratinos s'ha mostrat convençut que, finalment, "tots els presos polítics de Cuba sortiran de les presons".

Actualitzat
Moratinos ha assegurat que els presos ja excarcerats són "persones lliures" que han decidit "lliurement" viatjar a l'estranger després del seu alliberament. "Aquesta era la condició que va posar Espanya" en les negociacions amb les autoritats de l'illa i l'Església cubana.

Moratinos ha rebutjat que se'ls concedeixi l'Estatut de refugiats polítics, perquè això els impediria tornar algun dia a l'illa, quan s'ha aconseguit el compromís de les autoritats castristes que podran tornar si en demanen una autorització.

El cap de la diplomàcia espanyola s'ha mostrat convençut que aconseguirà convèncer la resta dels seus col·legues europeus per eliminar la posició comuna de la UE cap a l'illa, que l'Havana rebutja perquè la considera una ingerència i una imposició unilateral. És una "oportunitat" que no s'ha de "desaprofitar".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut